• Головна
  • У Запоріжжі департамент освіти пообіцяв дозволити завершити навчання учням 9-класів в Малій гуманітарній академії
15:53, 28 березня

У Запоріжжі департамент освіти пообіцяв дозволити завершити навчання учням 9-класів в Малій гуманітарній академії

У Запоріжжі департамент освіти пообіцяв дозволити завершити навчання учням 9-класів в Малій гуманітарній академії

Представники батьківської спільноти Запорізький колегіум "Мала гуманітарна академія" звернулись до членів депутатської комісії з питань освіти і посадовців профільного департаменту з проханням дозволити продовжити освітній процес в старшій школі для учнів 9-класів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму міськради, передає 061.

Згідно з освітньою реформою, колегіум перетворився у заклад загальної середньої освіти за типом - гімназія з початковою школою без старших класів. Однак батьки, зважаючи на особливості цього освітнього закладу, просять посадовців піти на поступки, зазначаючи, що в колегіумі навчання здійснюють по науково-педагогічній програмі «Інтелект», приділяючи увагу розвитку національної самосвідомості, особистості учнів, проводиться постійна робота психологів.

«Програма «Інтелект», вона значно відрізняється від базової шкільної програми. Унікальну програму забезпечують в закладі 20 вчителів, що відносяться до вищої категорії. Вони постійно проходять підвищення кваліфікації, щоб зацікавити дітей в навчанні. Ми навчаємося за цією програмою вже 9 років і хочемо вас попросити дати можливість продовжити навчання в стінах рідної школи в 10 та 11 класах», - розповідає представниця батьківської спільноти Світлана Піхотенко.

Заступниця директору департаменту освіти міськради Наталія Вітковська зазначила, що в рамках проведення реформи освіти в місті підготували відповідний проєкт рішення щодо мережі освітніх закладів, де чітко визначають з урахуванням рівнів освіти – початкова, базова середня освіта чи просто старша школа, на яких рівнях буде працювати заклад.

«Це право засновника закладу це визначати. Ми обов'язково ці питання регулюємо, у нас є план переходу закладів до вимог чинного законодавства з урахуванням типів. Минулого року така можливість була надана батькам Малої гуманітарної академії. Насправді у місті Запоріжжя невелика кількість закладів, що працюють за програмою «Інтелект-Україна», що дозволяє забезпечити всесторонній розвиток дітей. Як перспектива для регіону, паралельно йде підготовка вчителів старшої профільної школи за цією програмою у 45-гімназії. Ми враховуємо звернення батьківської громадськості і думаємо, що така можливість може бути надана для учнів 9-класів», - прокоментувала Наталія Вітковська.

Нагадаємо, минулого року ми писали про те, що у Запоріжжі постійна комісія з питань освіти і науки міськради разом з керівництвом міста провела розширене засідання за участю батьківської спільноти гімназії №6.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#освіта #реформа #навчання #діти #навчання #школа #старші класи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...