• Головна
  • У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Сєдова на вулицю Степана Бандери
12:52, 13 квітня

У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Сєдова на вулицю Степана Бандери

У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Сєдова на вулицю Степана Бандери

Запорізька міська рада на найближчій сесії планує розглянути питання перейменування вулиці Сєдова на вулицю на честь українського політичного діяча, революціонера та одного із ідеологів українського націоналістичного руху XX століття Степана Бандери.

Відповідний проєкт рішення зареєстрований міськрадою, передає 061.

В пояснювальній записці зазначається, що перейменування проводиться в рамках очищення міського простору від топонімів, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують Російську Федерацію та Республіку Білорусь, задля якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави.

Степан Бандера, як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус «Борець за незалежність України у XX сторіччі». Вважається національним героєм України. 2008 року визнаний третім зі ста Великих Українців після Ярослава Мудрого та Миколи Амосова за підсумками опитування громадської думи «Великі Українці».

В зауваженнях управління внутрішньої політики, преси та інформації говориться про те, що постать Георгія Сєдова насправді не підпадає під дію закону «Про засудження та заборону пропаганди пропаганди російської імперської політики в Україні…». Посадовці зауважують, шо Георгій Сєдов – видатний український та російський гідрограф та полярний дослідник, організатор експедиції до Північного Полюса. Питання перейменування вулиці Сєдова вже було на розгляді робочої групи по створенню реєстру урбанонімів міста Запоріжжя, за результатами якого надано висновок, що даний урбанонім не підпадає під дію цього закону. За результатами інтерактивного голосування громадяни переважною більшістю не підтримали ініціативу про зміну назви.

Нагадаємо, що раніше пропонувалося також перейменувати вулицю Іванова в Шевченківському районі міста на честь Степана Бандери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перейменування #вулиця #топоніми #зміна зазви #Степана Банлери #вулиця Сєдова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...