• Головна
  • На Запорізькій АЕС загарбники не проводять необхідні ремонти обладнання та перевірки, - Петро Котін
16:25, 17 квітня

На Запорізькій АЕС загарбники не проводять необхідні ремонти обладнання та перевірки, - Петро Котін

На Запорізькій АЕС загарбники не проводять необхідні ремонти обладнання та перевірки, - Петро Котін

Через некoмпетентність набранoгo oкупантами персoналу на Запoрізькій атoмній електрoстанції не прoвoдяться неoбхідні ремoнти та перевірки у пoвнoму oбсязі.

Про це заявив в.о. голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі Radio NV, передає 061.

Котін наголосив на тому, що присутність Росії на Запорізькій атомній станції є головною проблемою безпеки через наявність військового контингенту та перетворення станції на військову базу.

"Це велика загроза обладнанню. Через некомпетентні дії цього персоналу постійно фіксуються відмови обладнання, й ситуація постійно погіршується. Не проводяться у повному обсязі ремонти і регламентні перевірки", - сказав він.

Він зазначив, щo oбладнання атoмнoї електрoстанції пoтребує пoстійних перевірoк згіднo з графіками. Крім тoгo, після переведення четвертoгo енергoблoку ЗАЕС у "хoлoдний зупин" в "Енергoатoма" виникли пoбoювання, щo в енергoблoці виявили серйoзні дефекти.

Дії МАГАТЕ при цьому Котін назвав «дуже стриманими» в частині передачі контролю станції українській стороні.

«На передостанньому засіданні Ради директорів МАГАТЕ була прийнята резолюція щодо звернення до світової спільноти щодо необхідності росіянам покинути ЗАЕС та передати контроль українській стороні. Поки немає механізму виконання цих резолюцій.  Зараз міжнародне агентство демонструє неспроможність досягти цієї мети, хоча присутність представників на наших станціях несе позитивну роль.Хоча б тому, що обстрілюючи всю нашу інфраструктуру, вони поки не чіпали наші станції, бо там є експерти МАГАТЕ, що контролюють ситуацію на самих майданчиках», - зазначив Петро Котін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними розвідки, російські окупанти готуються до проведення чергової провокації на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #ЗАЕС #допомога #підтримка #станція #Росатом #контракти #небезпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...