• Головна
  • У Запоріжжі відкрили центр для молоді з окупованих територій: які завдання він виконує
09:00, 18 квітня

У Запоріжжі відкрили центр для молоді з окупованих територій: які завдання він виконує

У Запоріжжі відкрили центр для молоді з окупованих територій: які завдання він виконує

У Запоріжжі відкрили молодіжний центр «People.UA» для представників ВПО з усіх тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей України. Простір відкрили завдяки ініціативи Мелітопольської міськради за фінансової підтримки міжнародних партнерів з ПРООН.

Головна мета цього проєкту – надати можливості молоді для самореалізації, творчого розвитку, комунікації. Мультифункуціональний простір включає в себе коворкінг, зали для тренінгів та семінарів, переговорні кімнати, навчальні кабінети, книжковий клуб, арт-простір, музичні зали. Для школярів та підлітків працює мистецький напрямок, де безкоштовно навчають грі на музичних інструментах та сольному співу. Для студентів та робочої молоді проводять різноманітні активності, спрямовані на опанування нових професій.

За запитами молоді на базі молодіжного центру запускається школа веб-дизайну і будуть проходити різноманітні курси для вдосконалення навичок та саморозвитку.

«Наша головна ціль – надати молоді умови для розвитку. В цьому центрі вони зможуть не лише спілкуватися, збиратися, а ще й навчатися – тут є умови для формальної та неформальної освіти, тує є клуби за інтересами, безліч тренінгів. Ми виходимо на такий рівень, що молодь сама створює щось для молоді. Це головний принцип роботи нашого центру. Дуже важливо, коли вони проводять семінари, лекції для своїх однолітків і діляться тим, що вони вже самі вміють. Вони збираються тут і проводять час без будь-яких графіків та умов. Ми відкриті для будь-кого, хоча проєкт і був розрахований в першу чергу на молодь з числа ВПО, але ми раді будемо насправді всім, бо спілкування і взаємопідтримка на першому місці. Перед тим як наважитись на старт проєкту, ми проводили соціальне опитування серед молоді з числа ВПО, де вони мали змогу розказати, що їм необхідно та які умови їм потрібно для цього створити» - розповідає керівниця проєкту Альона Кузнєцова.

Організатори розраховують, що центр будуть відвідувати не менше 400 молодих людей і він стане справжнім молодіжним хабом.

У Запоріжжі відкрили центр для молоді з окупованих територій: які завдання він виконує, фото-1

Команда центру декілька місяців готувала проєкт до відкриття, проводила ремонтні роботи спільними зусиллями та планувала активності.

«Сьогодні відбувається важлива та фундаментальна подія. Всі ми розуміємо, що якщо будь-яка територія, місто, країна буде без молоді, то це країна або місто без майбутнього.Якби це не було б складно, навіть під час війни і в 30 кілометрах від лінії фронту, важливо знаходити об'єднуючі речі для молоді. Ми маємо об'єднувати навколо спільних інтересів, культури, навчання, спілкування, навколо всього того, що буде розвивати нашу країну. Важливо, що цей центр створений частково, для молоді з тимчасово окупованих територій. Тому що їм складніше ніж тим, що залишаються вдома, бо вони лишили своє буденне життя на окупованих територіях і саме в цьому центрі, вони будуть відновлювати життя, допоки наші гречні військові не деокупують наші території. Саме тому є важливо об'єднувати їх тут, готувати їх до тієї вкрай великої роботи, яка буде створена», - прокоментував очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Керівниця напрямку «Громадська безпека та відновлення» Програми розвитку ООН в Україні Федеріка Діспенца зазначила, що цей простір зможе стати майданчиком для зустрічей з партнерами з інших регіонів, місцем для спілкування та обміном думок.

«З Запорізькою областю ми співпрацювали ще до повномасштабного вторгнення. Ми працювали раніше з декількома громадами, які на цей час окуповані. Цей проєкт був обраний в рамках конкурсу ініціатив. Це насправді дуже хороший проєкт. Дуже важливим чинником є партнерства з обласною, міською владою. Я з впевненістю можу сказати, що ми і надалі будемо надавати таку підтримку. Коли ти працюєш з молоддю, то ніколи не можеш знати, які ідеї можуть виникнути. Але це буде на 100% цікаво. Подальша підтримка цього простору буде залежати від тих людей, які будуть працювати і приходити сюди. Ми відкриті до будь-якої допомоги, але все залежить в більшості від їх енергії та ідей», - зазначила Федеріка Діспенца

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#молодіжний центр #Мелітопольська міська рада #пересеенці #коворкінг #розвиток #освіта #підтримка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...