• Головна
  • Голова ЗОВА Іван Федоров розказав, яка його роль в оновлені керівного складу міської ради
22:24, 24 квітня

Голова ЗОВА Іван Федоров розказав, яка його роль в оновлені керівного складу міської ради

Голова ЗОВА  Іван Федоров розказав, яка його роль в оновлені керівного складу міської ради

На тлі звинувачень колишнього секретаря ради  Анатолія Куртєва у спробі "політичного перевороту" з боку очільника Запорізької ОВА Івана Федорова та підписаного ним звернення до президента, Федоров розказав, чому виникла необхідність змінювати склад міськради, його роль у цих процесах та комунікацію з Куртєвим.

Про це він розказав під час брифінгу, передає 061.

За його словами необхідність зміни керівництва міської ради виникла достатньо давно і був запит на це, як серед депутатського корпусу, так і серед мешканців міста.

«Зараз виникло бажання та об’єднання депутатів міськради. В сьогоднішній сесії приймали участь депутати від всіх фракцій, які підтримали єдине рішення. І мені здається це вкрай важливим для міста, яке знаходиться в 30 кілометрах від лінії фронту, саме єдність всіх депутатів, а отже всіх мешканців міста Запоріжжя. І сьогодні на мою думку, саме ця єдність і призвела до того, щоб прийняте рішення [про зміну секретаря та замів] втілити в життя. І я дуже сподіваюся, що воно принесе плоди для мешканців міста Запоріжжя і Запорізького області. Я вдячний депутатам також за те, що, не дивлячись на залякування, які мали місце, на погрози звільнення, на те, що були погрози дітям, всі прийшли та висловили свою позицію, і вона є абсолютно продержавницька», - зазначив Федоров.

Очільник області наголосив на тому, що вчора він запрошував на зустріч Анатолія Куртєва для того, щоб обговорити сесію та комунікацію з депутатами.

«Було зроблено декілька дзвінків, я запрошував його на зустріч. Так, ми комунікували з депутатами, бо Запоріжжя — це обласний центр. Я розумів, що так чи інакше ми побачимо те, що сьогодні ми побачили. Анатолія Куртєва я вчора запрошував для того, щоб ми провели перемовини, як спільно виходити з ситуації, що склалася. На жаль, нам не вдалося зустрітися з Анатолієм Валентиновичем, хоча до цього ми спілкувалися, і я не можу привести факторів, яким би я міг на нього тиснути. Раніше ми мали декілька розмов, де було більше емоцій ніж конструктиву», - зазначив він.

Водночас, голова регіону підтвердив, що зустрічався з головою фракції «Слуги народу», але сказав, що важливіше дивитися в майбутнє.

«Основний фактор, на який я маю звернути увагу - наявність у нас одного ворога. Часто ми починаємо якісь суперечки між собою – хтось щось недобре сказав, зробив. Як і в будь-якому колективі, так і в депутатському корпусі, є накопичений синдром взаємної недовіри, образ і всього іншого. Моя участь була в тому, аби об’єднати усіх навколо спільної мети», - досить розмито відповів Іван Федоров.

Голова ЗОВА  Іван Федоров розказав, яка його роль в оновлені керівного складу міської ради, фото-1

Також він зазначив, що не вперше робив подання стосовно створення Запорізької міської військової адміністрації. За його словами, в подальшому. якщо колектив обраний сьогодні покаже результат, то рішення буде прийматися найвищим керівництвом держави.

Найголовнішим завданням для регіону в найближчій перспективі Федоров назвав будівництво та посилення фортифікаційних споруд, а також допомогу Сил безпеки та оборони.

«Сьогодні на Запорізькому напрямку сконцентрована велика кількість військових частин, родів військ, підпорядкувань. Наша мета - забезпечити їх всім необхідним для того, щоб ми розуміли, що ми за надійною стіною. Хоч ми не здатні забезпечити всіма військовими потребами, але ми точно здатні забезпечити всіма цивільними потребами. Ми сформували рекордний оборонний фонд для всієї держави - це більш ніж 2 млрд грн. На жаль, від міста Запоріжжя сьогодні це лише 150 млн грн. Я впевнений, що після роботи компетентної команди, ця ситуація зміниться, бо запити від військових щодня збільшуютьс.. Ще один компонент, який сьогодні стане для нас точно пріоритетом - це мобілізація, ректуринг та комунікація з мешканцями щодо вступу до Сил безпеки і оборони. Всі кажуть про великий дефіцит забезпеченості наших військових частин. Спільні кроки обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації та міста будуть в напрямку забезпечення всім необхідним Сил безпеки і оборони», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше ми писали про проведення першої пресконференції пані секретаря Запорізької міськради у цитатах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Іван Федоров #Запорізька міська рада #керівний склад #оновлення #скандал #конфлікт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...