• Головна
  • Вищий антикорупційний суд відсторонив заступника голови Запорізької обласної ради через історію з хабарем
22:50, 25 квітня

Вищий антикорупційний суд відсторонив заступника голови Запорізької обласної ради через історію з хабарем

Вищий антикорупційний суд відсторонив заступника голови Запорізької обласної ради через історію з хабарем

Сьогодні, 25 квітня, Вищий антикорупційний суд України відсторонив від посади строком на один місяць заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценко в рамках кримінального провадження щодо надання неправомірної вигоди директору закладу охорони здоров'я.

Про це повідомляє 061.

Під час судового розгляду з’ясувалося, що в матеріалах провадження мова йде про надання хабаря директору КНП «ТМО Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» для того, аби обрати наперед визначеного постачальника медичного обладнання та виробів. До цього також була вимога до директора медзакладу щодо відкриття рахунку та розміщення коштів у наперед визначеному банку.

Клопотання про відсторонення Владислава Куценка від займаної посади подали детективи НАБУ. Вони пропонували відсторонити посадовця строком на два місяці.

«Я звертаю увагу на те, що Куценко В.О продовжує виконувати обов’язки заступника голови обласної ради. Метою застосування заходу забезпечення – відсторонення від посади є запобігання знищенню чи підробленню речей та документів, що мають значення для досудового розслідування, а також здійснення впливу на свідків. Перебуваючи на вказаній посаді він користується не тільки своїми повноваженнями, визначеними нормативно-правовим актом, а також соціальним статусом. Ця посада є досить вагомою в Запорізькій області і своє становище він може використовувати також для впливу», - прокоментував детектив НАБУ Назарій Кравчук.

Сторона захисту очікувано пропонувала відмовити у задоволенні цього клопотання, бо воно є необґрунтованим. Сам підозрюваний Куценко назвав матеріали, які використовують правоохоронці проти нього «засобом політичного тиску та політичного переслідування».

«Жодних доказів того, що я керував якоюсь організованою групою немає. Є покази на інших людей, є покази на головного свідка, який проходив фігурантом кримінальної мафії Запорізької області раніше. Я не здійснюю тиску, не знищую і не пошкоджую документи та взагалі готовий всебічно сприяти розслідуванню. А мені знову хочуть обмежити права, щоб я знаходився без заробітної плати, повноважень та без навіть моїх соціальних можливостей спілкуватися з колегами по роботі», - зазначив Куценко.

Суд частково задовольнив клопотання детективів і ухвалив відсторонити скандального заступника від займаної посади на строк в один місяць. Ухвала підлягає негайному виконанню.

Нагадаємо, що 19 лютого НАБУ і САП викрили «на гарячому» заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата облради на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ. Заступник голови Запорізької обласної ради пізніше вийшов з-під варти, оскільки за нього внесли 3,028 млн грн застави

Після позбавлення повноважень Запорізької обласної ради голова ЗОВА звільнив частину працівників обласної ради. Серед них перший заступник голови Людмила Любім та заступник голови Геннадій Фукс (з 14 травня), а ось Владиславу Куценко вдалося зберегти посаду незважаючи на кримінальне провадження. Раніше Куценко взагалі працював прокурором у Генеральній прокуратурі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Владислав Куценко #Запорізька обласна рада #заступник #робота #відсторонення #виконавчий апарат
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...