У Запоріжжі завідуючий підрозділу Держпродспоживслужби разом з дружиною вимагав хабарі з аграріїв

Запорізькі аграрії перерахували близько 1 млн гривень на рахунки компанії дружини посадовця. До корупційної схеми могли бути залучені працівники правоохоронного органу. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на обласну прокуратуру

Завідуючий структурним підрозділом обласного управління Держпродспоживслужби систематично вимагав хабарі за видачу дозвільних документів на сільгосптехніку. До корупційної схеми була залучена дружина посадовця. 

Чиновник категорично відмовляв аграріям у постановці або знятті з обліку сільгосптехніки. Заявникам пропонували отримати “консультацію” з оформлення документів у приватного підприємства.

“Від імені підприємця розмову вела  дружина підозрюваного, яка повідомляла про необхідність внесення обумовленої суми на контрольований банківський рахунок”, - зазначили у прокуратурі. 

Після отримання коштів у Держпродспоживслужбі безперешкодно проводилася реєстрація техніки.За даними прокуратури, близько тисячі громадян перерахували від 2  до 7 тисяч гривень за одиницю техніку. Загалом на рахунки компанії надійшло близько 1 млн гривень.

Наразі перевіряється причетність співробітників одного з правоохоронних органів на причетність до корупційної схеми. 

Посадовцю оголосили підозру вимаганні і отриманні хабарів (ч. 3 ст. 368 ККУ), а його дружині - у пособництві в отримання неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ). 

Раніше 061 повідомляв, що ДБР викрило на продажі фіктивних медичних довідок колишнього воєнкома.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.