У Запоріжжі суд оголосив заставу в 215 тисяч гривень для посадовця Держпродспоживслужби, якого спіймали на хабарі

Комунарський районний суд Запоріжжя розглянув клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу посадовця Держпродспоживслужби, якого підозрюють в зловживанні службовим становищем та вимаганні хабарів від власників сільськогосподарських підприємств.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Мова йде про завідувача сектору реєстрації сільськогосподарської техніки Держпродспоживслужби. Чоловік притягнув до злочинної схеми свою дружину та вирішив збагатитися за рахунок підприємців, які звертаються до управління Держпродспоживслужби для реєстрації (перереєстрації, зняття з обліку) сільськогосподарської техніки. Для цього він створював їм штучні перешкоди під час тривалого розгляду заяв з подальшою відмовою в їх задоволенні з надуманих причин або видачі талонів тимчасового обліку машин замість свідоцтв про реєстрацію машин. Щоб вирішити ці проблеми підприємці мали звернутися за номером телефону, який належав тестю, а фактично їм користувалася дружина посадовця.

Під виглядом оплати грошових коштів за нібито надання інформаційних та консультаційних послуг щодо підготовки та оформлення документів бізнес мав сплачувати від 2200 гривень до 6600 гривень за реєстрацію однієї одиниці сільськогосподарської техніки.Загалом на рахунки компанії надійшло близько 1 мільйона гривень.

В суді обвинувачуваний повідомив, що вважає себе невинним у інкримінованому йому злочині, а в на час вчинення злочину взагалі перебував у відпустці, тож ніяк не міг брати хабарі.

Розглянувши всі обставини справи суд відсторонив посадовця від роботи та відправив в СІЗО на 60 діб з можливістю внесення застави на суму в майже 215 тисяч гривень. Його дружину, яка проходить по цій справі також як підозрювана, суд обрав цілодобовий домашній арешт, оскільки в подружжя є дитина шкільного віку, яка потребує догляду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перевіряється причетність співробітників одного з правоохоронних органів на причетність до цієї корупційної схеми.