У Запорізькій області критичні установи та підприємства мають понад дві тисячі генераторів на випадок блекаутів

Понад дві тисячі генераторів придбано підприємствами та установами області, щоб забезпечити постачання електроенергії на випадок блекаутів.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в своєму Telegram, передає 061

Комунальні підприємства та установи області, а також органи місцевого самоврядування області забезпечені понад 1900 генераторами потужністю від 2 до 1 000 кВт.

Генераторами забезпечені інші об’єкти та підприємства критичної інфраструктури: базові станції мобільних операторів, хлібопекарські підприємства.

Додатково Головне управління ДСНС у Запорізькій області має генератори потужністю від 30 до 352 кВт, які можуть бути залучені у випадках надзвичайних ситуацій.

«Визначено 13 котелень концерну «Міські теплові мережі» , де буде встановлено 15 когенераційних установок. Допомагають їх придбати UNICEF, UNDP, Уряд Нідерландів за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Для забезпечення аварійного живлення водозаборів купуємо та встановлюємо ще три когенераційних установки», -  зазначив Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати надали згоду приватному підприємству на розміщення когенераційних установок на 7 котельнях