У Запоріжжі суд оголосив запобіжний захід для очільниці молодіжного руху на ТОТ

Ленінський районний суд Запоріжжя підтримав клопотання прокуратури щодо заочного арешту мешканки Мелітополя, яку підозрюють у співпраці з окупаційною владою. Жінці інкримінують організацію проросійських заходів та залучення молоді до підтримки агресора.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

За матеріалами слідства, уродженка Мелітополя Юлія Клименко (Логоша), з початку вторгнення Росії активно підтримувала окупаційні сили, організовувала політичні заходи на підтримку агресора та залучала молодь до антиукраїнських проєктів.

Юлія Клименко навчалася у НВК №16, а після закінчення школи вступила до МДПУ імені Б. Хмельницького.

Згодом вона очолила рух "Волонтери за Росію". Мелітопольська студентка першого курсу настільки сподобалася окупантам, що почала стрімко будувати кар'єру в проросійських молодіжних організаціях. Так, вона очолила рух "Юг Молодой", а пізніше стала головою обласного крила організації Молодої гвардії путінської партії "Єдина Росія".

Обвинувачення у суді наголосило на тому, що діяльність громадської організації «Молодая Гвардия Единой России» та регіонального відділення «ЮГ Молодой» на тимчасово окупованій території України, є протиправною, що суперечить нормам Конституції України, її законам та нормативним актам, несе загрозу для національної безпеки України.

Так, за підтримки окупаційного губернатора Євгена Балицького організація Юлії Клименко провела на тимчасово окупованій території області декілька заходів політичного характеру, в яких взяли безпосередню активну участь: кадровий конкурс «Лідери відродження. Запорізька область, публічні заходи інформаційно-політичного характеру «Перший окружний молодіжний освітній форум Запорізької області «Південь Молодий», «Всеросійський молодіжний освітній форум , «Всесвітній фестиваль молоді у 2024 році» та «Азовський екологічний форум».

Зібрані докази з соціальних мереж та покази свідків демонструють, що молода дівчина разом з окупаційною владою веде активну компанію по «зомбуванню» молоді та підтримує дії загарбників.

В телеграм-каналах вона стабільно записує відео на фоні російського прапора та від імені молоді висловлює слова підтримки мешканцям Донбасу та каже, що «мы одна большая страна». Також на підтримку держави-агресора вона агітує аудиторію в соцмережах підтримувати прокремлівські молодіжні політичні заходи, що проводить місцеве Міністерство молоді.

Розглянувши всі матеріали справи суд поголився застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Так, як вона переховується на тимчасово окупованій території, то застосувати його зможуть лише після її фактичного затримання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що керівників окупаційної адміністрації Запорізької області заочно судитимуть за проросійську пропаганду серед молоді