Окупаційна влада продовжує розказувати про військові цілі, виправдовуючи загибель цивільних людей

Готелі в прифронтових регіонах стають ціллю російських атак – лише за останні чотири тижні ракети вразили сім закладів на півдні і сході України: у Вилковому на Одещині, Краматорську, Запоріжжі й тричі у Кривому Розі. Жертвами цих атак стали виключно цивільні особи.

На початку вересня російська пропаганда почала поширювати через власні медіа та окупаційні телеграм-канали інформацію про успішне знищення військових цілей у Запоріжжі та Львові, не зазначаючи про загибель цивільних, в тому числі дітей.

Так, окупаційний посадовець, голова Координаційної ради з інтеграції нових регіонів при АП РФ Володимир Рогов 3 вересня написав пост про знищення бази іноземних найманців в готелі Запоріжжя.

«Результатом прилёта баллистики во временно оккупированном нацистами городе Запорожье стал прилёт по пункту временной дислокации боевиков ЗеРейха,  включая иностранных наёмников. Сам ПВД находился в гостиничном комплексе «Гранд Палас», расположенном на третьем Шевченковском микрорайоне», - зазначається в дописі Рогова.

У Запоріжжі у ніч проти 3 вересня внаслідок ракетного обстрілу була пошкоджена будівля невеликого сімейного готелю з руйнуванням та обвалом плит перекриття та будівельних конструкцій.

Внаслідок цього обстрілу загинули працівники готелю - 38-річна жінка та її 8-річний син. Ще четверо людей отримали поранення – 12-річна дівчинка, 43-річний чоловік та пізніше в медзаклад звернулися дві жінки, які працювали на заправці неподалік готелю. Жодної інформації про наявність в момент атаки по готелю військових чи іноземних найманців не надходило.

Також в.о міського голови Регіна Харченко повідомила, що внаслідок атаки зазнали пошкоджень дев’ять житлових будинків, два об’єкти інфраструктури й один заклад освіти.

Ще одна атака сталася близько п’ятої години ранку 4 вересня Росія здійснила комбіновану атаку по Львову ракетами і дронами «Шахед». Внаслідок цього загинули загинули сім людей, шестеро з них у будинку, де проживали. Проте, окупаційна влада ось таким чином подає цю подію:

«Прилетело по контейнерному терминалу и складам в пригороде Львова, куда свозят технику, боеприпасы из Польши для ВСУ. Прилетело добротно: "палалай" и "ба-бахи" на бывших складах до сих пор», - зазначив окупаційний телеграм-канал «Токмак Сегодня»

За повідомленням керівника ОВА Максима Козицького, російська армія завдала комбінованого удару по цивільному сектору. Було два важких влучання. зруйновано понад 70 житлових будинків у центрі міста та біля вокзалу. Сім людей загинули, серед них одна дитина. Принаймні 64 людини отримали поранення, вісім людей у важкому стані, серед них також є діти.