Заступниця прокурора Запорізької області, яку викрили на хабарі, вийшла під заставу

Заступниця прокурора Запорізької області Наталя Максименко, яку підозрюють в отриманні хабаря, вийшла із слідчого ізолятора після внесення застави у розмірі 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і діло», посилаючись на співрозмовників в антикорупційних органах.

За Максименко внесли заставу 30 вересня, тоді ж вона вийшла з-під арешту.

Нагадаємо, 23 вересня Наталю Максименко затримали під час отримання 40 тисяч доларів. За цю суму заступниця прокурора обіцяла вплинути на перебіг кримінального провадження. Зокрема, підозрювана мала змінити підслідність справи, скасувати арешт майна та забезпечити уникнення кримінальної відповідальності для фігуранта розслідування.

25 вересня Вищий антикорупційний суд застосував до заступниці прокурора Запорізької області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 8 млн грн. 

Після внесення застави Максименко має носити електронний браслет, прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді та суду. Заступниця прокурора не повинна залишати межі Запорізької області, зобов’язана здати закордонний паспорт.

Наталя Максименко обійняла посаду заступниці прокурора Запорізької обалсті в листопаді 2020 року. В органах прокуратури вона працює з 2009 року. 

Як раніше писав 061, у Запоріжжі повернули у комунальну власність землю на узбережжі Дніпра.

Партнерський спецпроект
11:11, Сьогодні