На Запоріжжі СБУ оголосила підозру директорці школи , яка у співпраці з «Росатомом» брала участь у пропаганді

У вересні 2024 року слідчі Управління СБУ в Запорізькій області оголосили підозру Юлії Бехтєєвій, директорці школи №4 в тимчасово окупованому Енергодарі, за «впровадження стандартів освіти держави-агресора» Але як підкреслив мер Енергодара Дмитро Орлов цей випадок не є просто черговим актом притягнення до відповідальності за колабораціонізм.

Про це зазначив очільник Енергодарської громади Дмитро Орлов на своїй сторінці в телеграм, передає 061.

Особливою цю справу робить участь державної корпорації «Росатом», яка, попри свою заявлену роль у забезпеченні ядерної безпеки, активно долучилася до окупації Запорізької АЕС та використання освітніх закладів для пропаганди.

« Бехтєєва на чолі школи №4 стала провідником проєкту «атомкласів», які курувались саме «Росатомом». «Росатом» не лише забезпечив окупаційний режим навчанням педагогів, а й створив у школі №4 пропагандистський центр. Учнів та їхніх батьків залучали до фейкових «референдумів» та виборів. Директорка змушувала дітей створювати листівки для окупантів, які потім передавала російським військовим, розташованим навколо Запорізької АЕС. Представники «Росатому» також брали безпосередню участь у проведенні «виховних» заходів у школах, пропагуючи підтримку російської агресії через сумнозвісні «разговоры о важном»», - зазначає Орлов.

Цей випадок ще раз підкреслює, що «Росатом» займається далеко не ядерною безпекою, а активно використовує свою присутність на окупованих територіях для поширення пропаганди та дестабілізації України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області під суд відправлять директора школи, який став колаборантом.