Запорізький центр з розшуку осіб отримав понад 2,7 тисяч звернень про зниклих родичів внаслідок війни

Поліцейський центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, займається пошуком людей, які зникли внаслідок бойових дій або окупацію.

Про це повідомляє обласна Нацполіція, передає 061. 

З початку року до запорізького центру БЗО надійшло понад 2,7 звернень від людей, які втратили зв’язок з родичами. Правоохоронцям вдалося встановили долі 1330 зниклих безвісті.  Криміналісти відібрали 1057 зразків ДНК родичів громадян, заявлених у розшук, та вивели 219 співпадінь.

“Працівники запорізького центру БЗО опитують громадян, які заявили про безвісне зникнення, відбирають ДНК-зразки у біологічних родичів зниклих безвісти та призначають судові експертизи. Крім того, вони збирають та ретельно аналізують масив інформації для встановлення можливого місцезнаходження зниклих людей – перебування у полоні, за кордоном або доведення факту їхньої загибелі”, - зазначають у поліції. 

Громадяни, які втратили зв’язок з рідними внаслідок бойових дій або окупації, можуть звернутися до центру за телефоном: 095-450-41-86 (є можливість спілкування через месенджери WhatsApp, Telegram, Viber, Signal). 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі чоловік отримав поранення, розбираючи боєприпас у гаражі. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.