У Запоріжжі посадовці ЖКГ попросили додатково виділити їм понад 55 млн гривень на ліквідацію наслідків обстрілів

На найближчій сесії міськради ради розглянуть проєкт рішення щодо додаткового фінансування сфери ЖКГ.

Про це стало відомо під час спільного засідання комісій з життєзабезпечення та бюджету, передає 061.

Як зазначила в.о директора департаменту житлово-комунального господарства місті Інна Внукова, через посилення ворожих обстрілів, як наслідок збільшується кількість пошкоджених будинків – як багатоповерхівок, так і домівок приватного сектору. Через це зростає потреба у виконанні робіт з ліквідації наслідків цих надзвичайних ситуацій – ремонт покрівель, вікон та надання матеріалів для робіт з відновлення.

На поточний ремонт покрівель, який буде виконувати «Запоріжремсервіс» додаткова потреба у коштах складає 16 мільйонів гривень. У зв'язку з великим обсягом робіт передбачається, що департамент ЖКГ також буде виступати замовником з виконання цих робіт по ліквідації наслідків – на це потрібно 9,1 млн гривень, а на управління капбудівництва виділять ще 8,7 млн гривень.

КП «Запоріжремсервіс» використовує матеріали для забиття вікон, а також надання мешканцям шиферу. На поповнення матеріального резерву посадовці додатково заклали 20 мільйонів гривень. До програми ЖКГ також включається потреба в 1,5 млн грн на 7 районних адміністрацій.

«Ми цю суму передбачаємо для того, щоб в разі можливого збільшення обстрілів, районні адміністрації теж могли виступати замовниками з ліквідації цих аварійних ситуацій в частині поточного ремонту покрівель»,- прокоментувала Інна Внукова.

Ще 2,6 мільйона гривень на заміну вікон через обстріли, попросили в департаменті охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мерія Запоріжжя погодила компенсації 13 власникам житла, яке отримало пошкодження внаслідок обстрілів