У Запорізькій області викрили плантацію з вирощування наркотичних рослин: вилучено канабіс на 94 млн гривень

Адвокатка з Дніпропетровщини організувала нелегальний бізнес з вирощування конопель на фермерському господарстві у Запорізькій області. 

Про це повідомляють обласні Нацполіція і прокуратура, передає 061. 

5 жовтня за підтримкою спецпризначенців поліції провели обшуки у фермерському господарстві на території Запорізького району, де вирощувалась, сушилась і фасувалась конопля. Поліцейські вилучили понад 1930 кущів канабісу і 600 кілограмів висушеної нарковмісної рослини. Вартість вилучених наркотиків оцінюють у 94 млн гривень.

Незаконний бізнес організувала адвокатка з Дніпропетровщини, яка до протиправної діяльності долучила 70-річного батька і 54-річного мешканця села Привільне Запорізького району.

Всіх трьох учасників незаконного бізнесу затримали. Двох фігурантів справи взяли під варту, третього – під домашній арешт. Адвокатці оголосили підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ, а двом співучасниками - за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ. 

Раніше 061 повідомляв, що посадовця міграційної служби судитимуть за державну зраду. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.