У Запоріжжі відпрацювали новий порядок реагування на надзвичайні ситуації

За останні 2,5 тижні ворожа армія понад 30 разів атакував Запоріжжя КАБами. Зруйновано та пошкоджено близько 100 багатоповерхових будинків та близько 500 приватних будинків.

Обласна та міська влада розробила нові пакети послуг, які надаватимуться постраждалим. А також відпрацювали новий порядок реагування різних служб на надзвичайні ситуації. Зокрема, визначили, в який термін мають приїжджати на місце служби.

Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Дякую міському шпиталю, що ми знайшли порозуміння, щоб більше військових реанімаційних бригад могли б навіть під час тривоги рятувати поранених після вибухів”, - сказав він.

Федоров пояснив, що згідно протоколів швидка допомога не може виїжджати на місце під час повітряної тривоги.

“Ми знайшли резервні ресурси, яким чином медики та парамедики можуть реагувати швидше”, - додав Федоров.

Також він додав, що товариство Червоного хреста погодилось профінансувати дві додаткові медичні бригади.

Також на місцях прильотів буде працювати більше великих автобусів, які виконують роль гуманітарних хабів.

Раніше на базі “Запоріжелектротрансу” було три великих автобуси, а зараз їх кількість вдалось збільшити до 5. Це важливо, адже під час одного з обстрілів в місті було 7 місць влучань.

Федоров також додав, що під час атак багато людей втрачає документи (право власності на житло, водійські посвідчення тощо). Відтепер для їх відновлення людям не доведеться їздити по місту. ЦНАПи працюватимуть максимально наближено до місць влучань ворожих снарядів.

Партнерський спецпроект
11:02, Сьогодні