У Запоріжжі додатково виділять майже 3 млн гривень на обладнання безперебійним живленням світлофорів

Запорізька міська рада підготувала проєкт рішення щодо внесення змін до міської Програми організації безпеки дорожнього руху та освітлення. Планують додатково спрямувати 2 мільйони 762 тисячі гривень на оновлення критично важливих світлофорів.

Про це повідомляється у проєктах рішень міськради, передає 061.

Раніше місто виділило майже 30 млн грн на реконструкцію найважливіших світлофорних об'єктів у Запоріжжі. Тоді мова йшла про обладнання перших 24 світлофорів джерелами безперебійного живлення, що дозволить їм працювати та під час відключення світла, і у вечірній час. Також розробили проєкт та отримали позитивний експертний звіт на зведений кошторисний розрахунок по 50 світлофорних об’єктах у місті, на які було виділено фінансування.

Тепер же патрульна поліція звернулася до міськради з вимогою про забезпечення окремих елементів автономного живлення ще на 10 світлофорах. Це необхідно для забезпечення безпеки дорожнього руху, особливо під час навчального процесу. На це за розрахунками посадовців необхідно додаткове фінансування у 2,7 мільйона гривень.

Раніше зекономлені комунальним підприємством «Запоріжміськсвітло» 685 тисяч гривень пропонується спрямувати на ремонт та технічне обслуговування світлофорів.

За підсумками цих змін, загальна сума фінансування міської програми на 2024 рік збільшиться і складе 68,9 млн грн. Це включає не лише ремонт і обслуговування, але й оновлення об’єктів регулювання дорожнього руху.

Нагадаємо, раніше ми писали про те що, У Запоріжжі внаслідок ворожого обстрілу знеструмлювалися 2,7 тисячі споживачів