У Запоріжжі повідомили про підозру лікарю, який організував «схему для ухилянтів»

За матеріалами СБУ підозру отримав організатор злочинної групи, яка надавала, чоловікам призовного віку, «послуги» з ухилення від мобілізації.

Про це повідомили в СБУ. 

Організатором виявися діючий лікар одного з медичних закладів Запоріжжя. До складу групи входили колишні та діючі працівники обласного медичного закладу.

В ході проведення обшуку у помешканні організатора схеми, правоохоронці вилучили готівку майже 1 мільйон у гривневому еквіваленті.

Учасники групи обіцяли чоловікам призовного віку безперешкодне оформлення висновку про непридатність до військової служби.

Для цього вони влаштовували охочих на лікування до стаціонару медзакладу без відповідних на те показань, із отриманням «правильного діагнозу» для подальшого проходження МСЕК та встановлення групи інвалідності.

Вартість «послуги» становила від 5 до 10 тисяч доларів США в залежності від встановлення групи інвалідності та терміновості «вирішення питання».

Клієнтів вони підшукували через знайомих та особисті зв’язки.

Оперативники спецслужби задокументували протиправні дії фігурантів та після чергового отримання грошових коштів в розмірі 4 тисяч доларів США від «клієнта» затримали одну з учасниць групи.

В подальшому, в ході проведення слідчо-оперативних дій, були зібрані докази злочинної діяльності організатора групи.

За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття незаконної схеми здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя.