Мешканку Запоріжжя затримали за підпали авто військових і підготовку теракту у столиці

Правоохоронці затримали мешканку Запоріжжя і її співмешканця під час спроби підпалити БМП. 

Про це повідомляє СБУ і Нацполіція, передає 061.

Російські спецслужби завербували 20-річну дівчину із Запоріжжя, яка шукала підробіток у соцмережах. Спочатку зрадниця передавала інформацію щодо розташування автівок і техніки Сил оборони у Запоріжжі. У серпні для підпалу автомобіля запоріжанка залучила неповнолітнього, якого затримали через кілька годин після злочину. Через декілька днів зрадниця скоїла підпал автомобіля у Вознесенівському районі Запоріжжя. 

Фігурантку затримали під час спроби спалити поліцейську техніку на режимному об’єкті. У підпалі зловмисниці допомагав її 26-річний співмешканець. 

За даними СБУ, наступним завданням затриманої мав стати теракт у Києві. Російські агенти мали підготувати вибуховий пристрій і підірвати його у людному місці. 

“Метою рашистів була максимальна кількість загиблих з-поміж цивільного населення Києва для поширення панічних настроїв серед громадян”, - зазначили у СБУ. 

Запоріжанці і її співмешканцю оголосили підозри за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану) ККУ. Неповнолітньому інкримінують ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) ККУ. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі оголосили підозру лікарю, який допомагав ухилятися від мобілізації.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Партнерський спецпроект
14:05, Сьогодні