У Запоріжжі депутати провалили звернення до Верховної Ради з проханням збільшити оплату вчителям

Частина депутатів від фракції «ЄС» запропонувала своїм колегам підтримати звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення гідної заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним працівникам. Проте така ініціатива не набрала достатньої кількості голосів.

Про це стало відомо під час засідання двадцять п’ятої сесії міської ради, передає 061.

Ініціатор цього звернення депутат Євген Мусійченко запропонував збільшити посадовий оклад працівників І-го тарифного розряду до рівня 3600 гривень, встановити надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування»  у розмірі 30 відсотків.

«Ми, депутати Запорізької міської ради, впевнені, що кваліфіковані педагогічні та науково-педагогічні працівники, які отримуватимуть гідну оплату праці можуть створити міцну, життєздатну державу, забезпечити майбутнє прийдешніх поколінь», - зазначалося в тексті звернення.

Пані секретар міської ради Регіна Харченко наголосила на тому, що восени і так були встановлені надбавки у 25% тим вчителям, що вийшли працювати у змішаному та офлайн форматі. За словами заступника міського голови з гуманітарних питань Сергія Білова, на сьогодні середня заробітна плата педагогічних працівників вже включаючи ці надбавки становить 16 200 гривень.

З 55 депутатів, що були присутні на сесії, підтримали звернення про збільшення оплати праці педагогів лише 27 осіб, що недостатньо для прийняття проєкту рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області до кінця року понад 56 мільйонів гривень спрямують на доплати вчителям

Партнерський спецпроект
14:05, Сьогодні