Запорізька область готується до встановлення когенераційних установок: фахівці вивчають досвід інших міст

Запорізька область готується до опалювального сезону та надскладної зими. 

За словами начальника ОВА Івана Федорова, всі об'єкти критичної інфраструктури готові до старту опалювального сезону. Крім того, вже є додаткова генерація. Також у планах встановлення когенераційних установок. 

«Всі основні котельні теплових мереж очікує встановлення когенераційних установок. Жодної встановленої на сьогодні - немає. Перші встановлені - очікуємо до 1 грудня. Перші 9 МВт очікуємо в цьому році, ще 20 МВт очікуємо до кінця січня - середини лютого. Кошти донорів. За їхніми процедурами проводяться торги і закупівлі. Сьогодні шалений попит на когенераційні установки. В Україну їх завозиться, якщо я не помиляюсь, 200. Приблизно 20 - претендуємо отримати ми. Сьогодні головне завдання - їх встановити. Досвіду встановлення в Запоріжжі - не існує. Профільних інженерів - не існує. Все робимо в перше і хочемо зробити з першої спроби. Це складно. Делегація з Запоріжжя відвідала Харків та Миколаїв, де це працює. Намагаємося вивчити досвід колег, аби не купувати свій … часом і грошима», - сказав він. 

За його словами, розпочато підготовчі роботи щодо монтажу шести когенераційних установок на території Запорізької області. 

Три установки, які надаються за рахунок Уряду Нідерландів будуть встановлені на обʼєктах концерну «Міські теплові мережі» Запоріжжя, а також три установки, які закуповують за допомогою ЮНІСЕФ і які мають бути поставлені до кінця першої декади грудня. 

«Також днями завершиться аукціон, який проводить ПРООН на придбання ще 8 когенераційних установок. Їх постачання буде до кінця січня», - додав Федоров. 

Нагадаємо, розпочати опалювальний сезон планують з 1 листопада.