Запорізька поліція викрила двох братів, які вирощували канабіс: вилучено наркотики на 2,5 млн гривень

У Запорізькому районі виявили фермерське господарство, де займалися вирощуванням нарковмісних рослин. 

Про це повідомляє обласна Нацполіція, передає 061. 

Поліція встановили, що 37-річний і 45-річний брати, можуть бути причетними до незаконного обороту наркотиків. Підозрювані облаштували на території сільськогосподарського підприємства підземне приміщення для вирощування канабісу. Вирощені рослини висушували, продрібнювали і фасували для продажу. 

15 жовтня поліція провела обшуки по справі. Вилучено 58 кущів канабісу, 4,5 кілограма аналогічної рослини в сухому та подрібненому вигляді, 55 пакунків із насінням, 5 зіп-пакетів з білою кристалічною речовиною, насіння для вирощування, а також 200 доларів і 6 тисяч євро. Вартість наркотичних речовин оцінюють у 2,5 млн гривень. 

Старшому брату, який вже притягувався до кримінальної відповідальності, оголосили підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій молодшого чоловіка.

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі під час пожежі загинула жінка.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.