У Запоріжжі розроблять проєктну документацію на фасади пам’яток архітектури місцевого значення

У Запоріжжі в цьому році планують замовити розроблення науково-проєктної документації з пристосування головних фасадів пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення під сучасні вимоги функціонального використання. Мова йде про улаштуванням нових елементів і деталей (входів, прорізів, рекламних та інформаційних конструкцій тощо) на фасадах пам’яток.

Про це стало відомо під час засідання двадцять п’ятої сесії міської ради, передає 061.

Відповідні зміни були внесені до Програми збереження пам`яток культурної спадщини. На обліку у місті Запоріжжя перебувають 318 пам’яток культурної спадщини, у тому числі 152 пам’ятка історії, 84 – архітектури та містобудування, 19 – монументального мистецтва, 11 – науки й техніки, 52 – археології. Крім того, 102 об’єкта мають правовий статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, з яких 88 – архітектури та містобудування, 16 – археології.

В межах міста межі діють режими використання зон охорони пам’яток та трьох історичних ареалів – «Старий Олександрівськ», «Соціалістичне Запоріжжя» та «Національний заповідник «Хортиця».

На розроблення проєктної документації на фасади пам’яток архітектури та містобудування виділили на сесії 98 тисяч гривень. Загальна сума фінансування Програми складає 1,2 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як виглядає зруйнований росіянами музей в Гуляйполі