В Запорізькій області завершують будівництво другої та третьої лінії оборонних споруд

На початку року в Запорізькій області розпочали будівництво фортифікаційних споруд. Наразі повністю завершено будівництво першої лінії оборони, а зведення другої і третьої ліній майже завершено.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

- Перше завдання, яке було надане військовими, було виконане в середині літа, а наразі ми продовжуємо спільно з військовими будувати безпосередньо другу, третю лінії оборони міст Запорізької області. Ця робота продовжується. Наша задача із Запорізької області зробити фортецю.

Друга лінія фронту на 99,9% вже закінчена, третя лінія фронту буде закінчена умовно найближчим тижнем. Далі оборона міст, та яка будується, буде закінчена у відведений строк Генеральним штабом і так, як потрібно по замовленню наших військових, - сказав Федоров.

Він зазначив, що фортифікаційні споруди постійно модернізуються. Якщо раніше основним завданням фортифікацій було укриття від артилерії і КАБів, то зараз – від FPV-дронів. Тому фортифікації облаштовують антидроновими сітками. Також фортифікації роблять більш комфортними для військовослужбовців, передбачивши гігієнічні кімнати.

Як раніше писав 061, в мерії назвали дату початку опалювального сезону в Запоріжжі.