Тому така складова дуже необхідна не тільки в містах, а і там, де до найближчого підключення до загальної мережі, треба протянути кілька кілометрів дротів.Освітлення необхідне не тільки вулицям, а і парковкам, трасам, стоянкам, паркам відпочинку та ще багато чому іншому, що може входити до інфраструктури міст, селищ тощо.

Оптимальним та найкращим рішенням на даний час для вуличного освітлення є застосування автономних світильників, які працюють на сонячній енергії. Конструкція цих приладів не буде вимагати підключення до електромережі, а ще їм не потрібні буд-які офіційні дозволи. Користувач зможе сам обирати місце їх розташування та встановлювати конструкцію. Автономні світильники можна кріпити на будь-яку підходящу опору - будь то стовп, стінка будівлі, паркан або дерево.

Великий вибір надійного обладнання для побудови сонячних автономних електростанцій, дивіться https://prel.prom.ua/g1317082-sonyachn-batareyi-obladnannya

Принцип роботи системи автономних світильників, які працюють від сонячної енергії доступний і надійний. Коли світить сонце, фотоелектричний елемент, поглинає сонячне випромінювання та перетворює отриману сонячну енергію в електричну і дає зарядку на встроєні акумулятори. Коли темніє, світильник автоматично включається і дає достатнє та м'яке освітлення до настання світового часу.

Результат пошуку зображень за запитом "вуличне освітлення сб"

Системи світильників мають автономне електропостачання від сонячного модуля, а це в свою чергу вирішує проблему освітлення при цьому не витрачаючи значних коштів.Примітно, що для того, щоб заряджати акумулятори не потрібні прямі сонячні промені, така сонячна батарея може поглинати випромінювання навіть у похмуру погоду і зимову пору року. Подібні системи освітлення зазвичай складаються з фотоелектричної панелі, завдання якої перевтілювати енергію сонячного світла в електроенергію; опори з антивандальною шафою, де буде розміщений пристрій контролю і акумулятор; саме акумулятора; контролера, керуючого функціонуванням світильника та зарядки акумулятора;світильника зі світлодіодною лампою або панеллю.

Така система освітлення вважається в наш час самою продуктивною та економічною. Керуючий блок системи відповідає за включення і вимикання світильника в той час, коли це необхідно. Крім вищезазначеного такі системи можуть удосконалюватись додатковими необхідними функціями. Це може бути контроль рівня освітленості. Якщо світильник буде знаходитись у стані очікування, він буде працювати на 20-40% від своєї потужності. А коли буде зафіксований рух, то світильник включиться на повну, на свої 100%. Так можливо заощадити на терміні використання акумулятора, подовжуючи час розрядки. Фахівці пропонують ще багато вдосканалених функцій, які споживач може обрати для своєї системи вуличного освітлення.

Вартість системи так як і ефективність її роботи, залежить від правильно підібраних сонячних батарей з необхідною потужністю та ємністю акумуляторів. Тому якщо не заощаджувати на вартості системи, можна отримати потужне освітлення для своєї ділянки.

Автономне вуличне освітлення, яке працює на сонячних панелях відрізняється лінією переваг:

- не потрібно оплачувати рахунки по електроенергії;

- можливість освітити важкодоступні ділянки, де немає загальної електромережі;

- монтаж таких систем доступний та доволі швидкий;

- системи безпечні та мають високу екологічність при функціонуванні та потім при утилізації;

- великий термін використання;

- повністю автоматизована робота системи.

Але окрім переваг автономні системи освітлення все ж мають деякі недоліки:

- ціновий сегмент систем доволі високий;

- знижена вандалостійкість;

- системи залежать від погдних умов;

- світловий потік має низьку яскравість.

Автономні вуличні ліхтарі - сучасні світлодіодні і фотоелектричні технології, які є вигідною економічною альтернативою традиційному висвітлення і не вимагають витрат на підключення до електромереж.