У сучасному світі багато громадян України з різних причин залишають свої домівки на тривалий час. Однак комунальні платежі ніхто не скасовував. Ось кілька порад від cxid.info, як оптимізувати свої витрати на електроенергію.

Громадяни України, які були змушені покинути свої домівки через військові дії, не звільнені від сплати за комунальні послуги. Незалежно від причини відсутності, за газ та інші послуги платити потрібно, але є можливість економити на електроенергії.

Чому нараховуються платежі за світло, навіть якщо в квартирі ніхто не живе?

Часто громадянам приходять рахунки за електроенергію навіть тоді, коли ніхто не користується світлом. Автоматична система передачі показників у деяких випадках визначає споживання як "0", але іноді може нараховувати середньодобові показники.

Поради щодо оптимізації витрат на світло:

  1. Найпростіший спосіб економії - вимкнути всі електроприлади перед тим, як залишити домівку. Таким чином, ви забезпечите себе від непередбачених нарахувань.
  2. Постійний контроль показників: Регулярно передавайте показники лічильника. Це допоможе уникнути невірних нарахувань.
  3. Звернення до постачальника: Можна звернутися до свого енергопостачальника із проханням тимчасово припинити електропостачання. Пізніше, коли повернетеся, його можна буде легко поновити.

Як передати показники правильно?

Показники лічильника електроенергії важливо передавати за два дні до кінця місяця і протягом трьох днів наступного дня. Це можна зробити через:

  • Особистий кабінет на сайті YASNO;
  • Мобільний додаток компанії;
  • Чат-боти YASNO-online в месенджерах Viber або Telegram;
  • Форму на сайті компанії;
  • Сторінку YASNO у Facebook.

Будьте уважними до своїх комунальних платежів, навіть якщо тимчасово залишаєте свою домівку. Дотримання вищевказаних порад допоможе оптимізувати витрати та уникнути зайвих платежів. А завжди актуальні новини про “комуналку” можна прочитати за посиланням https://cxid.info/tag_kommunalnye-plateji.html.