Відпочинок у Єгипті не втрачає популярності серед туристів. Багато мандрівників, які вирушають у цю країну, хочуть не тільки розслаблено провести час на пляжі, а й побачити підводний світ Червоного моря. У цьому разі варто приділити увагу таким заняттям, як підводний сноркелінг і дайвінг на популярних рифах. Під час занурення вдасться побачити рідкісних морських мешканців, помилуватися барвистими печерами й урвищами, затонулими кораблями.

Популярні рифи Єгипту

Багато мандрівників планують відпочинок у Єгипті з метою здійснити підводне занурення. Серед найвідоміших рифів, де можна зайнятися дайвінгом і сноркелінгом, можна відзначити такі:

  • Риф Джексон розташований біля входу в затоку Акаба. До нього можна потрапити на кораблі, що вирушає з Шарм-ель-Шейха або інших прилеглих курортів. Максимальна глибина, на яку вдасться здійснити занурення, досягає 70 м, при цьому видимість становить до 50 м. Опинившись під водою, вдасться помилуватися дивовижно красивими коралами яскраво-червоного кольору. Місцевою визначною пам'яткою є судно "Лора", що затонуло 1981 року. Варто врахувати, що занурення рекомендується для досвідчених дайверів, оскільки в північній частині рифа велика ймовірність сильної підводної течії.
  • Риф Шааб-Самадай розташований поблизу від Марса-ель-Алама, звідки можна доплисти на кораблі. Дайвери зможуть здійснити занурення на глибину до 25 м. Риф також відомий як "Дім дельфінів", оскільки вони мешкають у розташованій поруч лагуні. Опинившись біля південного боку рифа, можна побачити сад твердих коралів, мешканцями якого є черепахи, риби-метелики, барракуди, мурени.
  • Риф Іоланда і Шарк Риф розташовані на півдні Синайського півострова. У деяких місцях глибина досягає 750 м, при цьому видимість становить до 50 м. Рифи рекомендується відвідувати в літній сезон, коли сюди прибувають на нерест риби, що приваблюють акул. Крім того, під час занурення можна побачити залишки корабля "Іоланда".
  • Бухта Абу Дабаб, розташована за 35 км від Марса-ель-Алама, стане ідеальним місцем для новачків. Вона знаменита своїми унікальними мешканцями: гігантськими морськими черепахами, морськими коровами дюгонями, гітарним скатом. Бухту гідно оцінили любителі підводних зйомок.
  • Риф Ельфінстоун, що знаходиться поблизу від Марса-ель-Алама, стане знахідкою для просунутих дайверів. Навіть під час плавання з маскою вийде помилуватися напрочуд гарними кораловими садами. Здійснивши занурення на глибину 40-50 м, можна буде побачити підводні арки і лабіринти. Для екстремального дайвінгу є крутий обрив.
  • Блакитна діра - місце, призначене для сертифікованих дайверів, до якого можна дістатися з курортів Синайського півострова. Утворення, що складається з коралових рифів, нагадує за формою колодязь і досягає в глибину до 110 м. Прохід-арка з'єднує з відкритим морем, його глибина становить 55 м.
  • Бухта Рас-Ум-ель-Сід - універсальне місце, підходить для дайверів із будь-яким рівнем підготовки. Недалеко від берега можна зануритися на глибину до 20 м і побачити рідкісних морських мешканців.

Відвідування популярних рифів під час відпочинку в Єгипті залишить незабутні враження. Плануючи подібні тури, варто враховувати вартість дайвінгу та сноркелінгу. Ціна залежить від рівня підготовки людини і обійдеться дорожче для новачків, для яких вартість одного занурення складе від 40 євро. Для досвідченого дайвера подібна послуга обійдеться в 25 євро. За бажання зробити кілька занурень рекомендується взяти абонемент на кілька днів, що дасть змогу заощадити 30-50% порівняно з разовою послугою.