Так уже склалося, що сучасні e-commerce бізнеси займаються виконанням усіх необхідних їм логістичних операцій власними зусиллями. Правда навіть попри всю звичайність цього способу, варто не забувати про його одну особливість, яка полягає у тому, що згаданий варіант введення справ далеко не завжди найбільш оптимальний.

В такому випадку спеціалісти радять різноманітним e-commerce магазинам скористатися більш вигідним варіантом, а саме зараз ми говоримо про послуги 3PL. Мова про підтримку перевірених сторонніх логістичних компаній або як їх ще називають Third Party Logistics (3PL). Такі компанії завжди готові взяти на себе всі необхідні операційні процеси аби тим самим можна було вивільнити час клієнтів для ведення безпосередньої ефективної комерційної діяльності.

Про що важливо пам'ятати, коли йде мова про 3PL?

Звичайно всі процеси передаються одному єдиному підряднику, який відповідає за організацію зберігання з обліком та обробкою вантажів замовників, а також за процес доставлення товарів кінцевим споживачам і підготовкою супровідної документації. Своєю чергою 3PL логістика є форматом роботи, який для себе обирають більшість сучасних логістичних операторів. Вони мають власну інфраструктуру з автопарком та можуть залучати інші види транспортних засобів, а також в разі потреби залучають до роботи висококласних фахівців таких як юристи з брокерами та бухгалтерами.

Таким чином так звана логістика третьої сторони дає бізнесу широкі можливості і впевненість у тому, що їх процеси були передані професіоналам, які гарантують якісні послуги. Сучасні 3PL оператори надають своїм клієнтам один із найширших із нині можливих спектрів послуг. Зокрема серед них можна детальніше виділити наступні послуги:

  • приймання товару;
  • складування товару;
  • управління наявними залишками;
  • обробка всіх без виключення замовлень;
  • комплектування з подальшим пакуванням;
  • передача наявних замовлень до поштових операторів;
  • ну і звісно не варто забувати про зворотну логістику.

Є інший перелік спеціальних послуг, які можна отримати далеко не від усіх 3PL операторів. Зокрема зараз ми говоримо про складування з перевезенням різних товарів, які відрізняються наявністю особливих умов зберігання. Наприклад, зараз ми говоримо про товари великих габаритів, різноманітні продукти глибокої заморозки з сипучими товарами та небезпечними і швидкопсувними товарами. Окрім стандартних послуг 3PL клієнтоорієнтовані оператори також можуть надавати послуги з фулфілменту, транспортні послуги та кросдокінг або ж як його ще називають наскрізне складування, а також копакінг.

Що ще варто знати про 3PL операторів?

Перш за все варто відзначити, що у своєму особистому розпорядженні такі оператори мають власні складські приміщення. Якщо ж таких приміщень у них в наявності немає, вони завжди беруть їх в оренду. Досить велика кількість компаній укладає контракти з різними компаніями-перевізниками, які надають транспорт для ефективної та оперативної роботи. Склади таких компаній розташовані в таких місцях, які дозволяють забезпечувати швидку по часу доставку по всій території країни.

До речі, якщо ви хочете мати змогу скористатися послугами такого оператора, який гарантовано подбає про вашу компанію та її розвиток, зверніть увагу на Fashion Logistics. Це сучасна українська компанія, яка дозволить вам звільнити час для реалізації інших аспектів, які на даний час для вас є більш важливими. Вона також допоможе спростити контроль та здійснення розрахунків, оптимізувати логістичні процеси аби вони займали меншу кількість часу та дозволить вашому бізнесу отримати безліч інших вагомих переваг.

Це професійна та досвідчена логістична компанія, яка відповідає всім сучасним необхідним критеріям та здійснює фулфілмент у Києві з Львовом. Якщо ваша компанія функціонує у fashion-індустрії і ви хотіли б мати можливість отримати послуги 3PL зберігання високої якості, транспортування та відповідно доставки всіх замовлень одягу з взуттям за більш ніж приємними тарифами та з гарантією максимально відповідального підходу, обов'язково звертайтеся.