• Головна
  • Визначення та розрахунок поживної та енергетичної цінностей харчових продуктів
Новини компаній
09:00, 26 грудня 2018 р.

Визначення та розрахунок поживної та енергетичної цінностей харчових продуктів

Новини компаній

Як свідчать результати наукових досліджень, серед чинників, що найбільше впливають на стан здоров’я сучасної людини, провідну роль відіграє харчування. Адже органічні речовини і мікроелементи, які надходять в наш організм з їжею, є будівельним матеріалом для клітин і джерелом енергії, що необхідна для забезпечення його життєдіяльності.

Для нормального функціонування організм людини має отримувати з продуктами харчування необхідну кількість білків, жирів і вуглеводів, а також вітамінів і мінеральних речовин. Їх співвідношення і якісний склад визначають поживні властивості того чи іншого харчового продукту, а також його енергетичну цінність, яку ще називають калорійністю. Так, наприклад, у результаті окислення одного грама жиру організм отримує 37,7 кДж (або 9 ккал) енергії, одного грама білку – 16,7 кДж (4 ккал), одного грама вуглеводів – 15,7 кДж (3,75 ккал). Це калорійність брутто, тобто та, яка міститься в продукті і виділяється під час його згорання, або теоретична енергетична цінність. Для визначення ж фактичної енергетичної цінності необхідно також врахувати коефіцієнти засвоюваності поживних речовин, що містяться в продукті.

Згідно з вимогами Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, виробник зобов’язаний зазначати у маркуванні продукції інформацію про її поживні властивості та енергетичну цінність (калорійність).

Випробувальний центр ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ», акредитований Національним агентством з акредитації України на компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006, пропонує виробникам харчової галузі свої послуги з визначення поживної цінності харчових продуктів. Відповідно до ваших індивідуальних потреб наші висококваліфіковані фахівці на сучасному лабораторному обладнанні визначать у продукті кількісний вміст жирів, білків, вуглеводнів, клітковини, золи, вологи і розрахують поживну та енергетичну цінність із застосуванням конверсійних коефіцієнтів.

Ми гарантуємо нашим клієнтам якісне обслуговування, отримання точних, надійних і неупереджених результатів випробувань, а також повну конфіденційність!

Наша адреса: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10

Телефон: (061) 289-98-75

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...