
Сертифікована система управління – запорука успішної діяльності підприємства!
Виробництво безпечної продукції, надання якісних послуг, турбота про навколишнє середовище, раціональне використання задіяних ресурсів, покращення умов праці персоналу на робочих місцях – все це у сукупності сприяє формуванню позитивного іміджу підприємства та підвищенню його конкурентоспроможності на ринку. У світовій практиці це досягається шляхом застосування стандартизованих систем управління.
Система управління – це загальновизнана світова практика управління певною сферою діяльності організації, що заснована на циклі «плануй-дій-перевіряй-поліпшуй». Її розробка та впровадження передбачає детальний поетапний опис кожного кроку того чи іншого процесу, приведення його у відповідність до діючих норм та постійний контроль можливих відхилень від цих норм.
ISO 9001:2015

На сьогоднішній день системи управління якістю, розроблені відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001, є найкращим загальновизнаним у світі запобіжним механізмом, який забезпечує якість продукції (послуг) на всіх етапах її виробничого (життєвого) циклу і сприяє підвищенню результативності роботи підприємств. Стандарт ISO 9001 застосовується підприємствами й організаціями більш ніж 190 країн світу і користується особливою популярністю на території Європейського Союзу, США, Канади, Японії, тобто в країнах, які є активними учасниками міжнародної торгівлі.
Стандарт ISO 9001 містить не конкретні, а дуже узагальнені вимоги (наприклад: «Персонал…повинен бути компетентним»), які по суті, є принципами, на основі яких може працювати і маленьке підприємство, і велика корпорація. Це є однією з найбільших переваг стандарту, адже він може бути застосований до будь-якого підприємства і організації, незалежно від їх розміру, форми власності, сфери діяльності та галузі господарства.
Один раз довівши незалежній третій стороні (органу із сертифікації) свою спроможність відповідати вимогам стандартуISO 9001:2015, Ваше підприємство може кілька років пред’являти отриманий сертифікат потенційним партнерам як гарантію високої якості своєї продукції чи послуг.
ISO 14001:2015
Одним з ключових стандартів, орієнтованих на поліпшення екологічних характеристик діяльності підприємства, є міжнародний стандарт ISO 14001, який містить перелік та опис основних елементів системи управління навколишнім середовищем і керівні вказівки щодо їх застосування. Він був розроблений Міжнародною організацією із стандартизації з метою створення єдиних для всіх країн світу рекомендацій щодо оптимізації природоохоронної діяльності і зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Цей стандарт не містять конкретних вимог у сфері охорони довкілля, а визначає основні принципи розробки і функціонування ефективної системи екологічного управління та може застосовуватись будь-якою організацією незалежно від її розміру чи сфери діяльності. Також він має структуру, подібну до стандарту ISO 9001, що дозволяє за необхідності поєднати на підприємстві одночасно дві системи.
ISO 22000:2005
Системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію.
В основу міжнародних стандартів на системи управління безпечністю харчових продуктів покладено концепцію НАССР (від англ. «Hazard Analysis and Critical Control Point» – «Аналізування небезпечних чинників і контролю критичних точок»), яка дозволяє виділити всі потенційно небезпечні чинники у процесі виробництва харчового продукту та запобігти їх виникненню. В Україні застосування систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР, є обов'язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
На базі концепції НАССР було розроблено декілька стандартів, які застосовуються в окремих країнах і регіонах або в окремих ланках харчового ланцюга. Найбільш застосовуваним є міжнародний стандарт ISO 22000:2005, вимоги якого можуть бути використані для створення системи управління безпечністю харчових продуктів всіма організаціями, що безпосередньо чи опосередковано беруть участь у харчовому ланцюзі.
Сертифікаціявпровадженої системи управління дає можливість підприємству об’єктивно оцінити результативність її функціонування, сприяє постійному її поліпшенню та підвищує рівень довіри до підприємства з боку партнерів і споживачів.
Орган сертифікації систем управління ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» акредитований НААУ відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2015, ISO/TS 22003:2013 (атестат акредитації № 8О068 від 19.09.2018) на компетентність проведення сертифікації:
- систем управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги» (ISO 9001:2015, IDT); ISO 9001:2015 Quality management systems – Requirements;
- систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга» (ІSO 22000:2005, ІDT); ISO 22000:2005 Food safety management systems.
Також ми маємо багаторічний практичний досвід у сфері сертифікації систем екологічного управління на відповідність вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» (ІSO14001:2015, ІDT); ІSO14001:2015 Environmental management systems – Requirements with guidance for use.
Ми цінуємо кожного клієнта, гарантуємо неупередженість у прийнятті своїх рішень і повну конфіденційність, а також індивідуальний підхід до вирішення усіх питань, пов’язаних з проведенням сертифікації систем управління!
Наша адреса: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10
Тел.: (061) 289-98-69