• Головна
  • Американська та європейська бакалаврська програми
Новини компаній
17:00, 27 листопада 2020 р.

Американська та європейська бакалаврська програми

Новини компаній
Американська та європейська бакалаврська програми, фото-1

Багато іноземних студентів здобувають ступінь бакалавра в США. Чим особлива ця програма і чи вона краща за європейську?

При виборі країни для отримання вищої освіти, слід звертати увагу на особливості навчального процесу. Так, в США він відбувається дещо за іншим сценарієм, аніж в Україні чи інших державах. Перш ніж подавати документи до того чи іншого ВНЗ, слід ретельно дізнатися загальні нюанси.

Перше, чим вирізняється американська бакалавратура – вона триває чотири роки, коли в Європі це нерідко три роки. Однак українським студентам це не стане на заваді, адже вони теж проходять чотирирічну програму. Така різниця зумовлена тим, що американські студенти вивчають чимало додаткових факультативних дисциплін. Європейські коледжі й університети більш спрямовані на вивчення конкретних дисциплін, які стануть в пригоді під час виконання професійних обов’язків.

Виходить, що в США студенти вчать дисципліни, які розвивають кругозір, допомагають інтегруватися в сучасне культурне середовище. Часто ці предмети не стосуються отримуваної професії, але вчать письму і критичному мисленню, дають загальну інформацію із різних напрямків.

Переваги навчання в США

Американські студенти мають гнучку систему навчання. Якщо в Європі треба ледь не з першого курсу слідувати спеціалізації, то в США можна «маневрувати», шукати свій шлях. Тут простіше переходити зі спеціальності на спеціальність або підлаштовувати свій графік, аби встигати паралельно працювати. США пропонує вивчати вільні мистецтва в сотні коледжів, в Європі таких варіантів мало.

Культура кампусу – одна з речей, яка привертає увагу студентів і вони обирають навчання в США. Це особлива системи взаємодії студентів між собою і ВНЗ.

Як обрати університет?

Якщо абітурієнт визначився, що бажає вступати до США, то можна починати підготовчий процес. Він триватиме близько року і не буде надто складним, якщо робити все вчасно. Які кроки?

  • Визначитися із спеціальністю чи напрямком. Нині популярними є IT‑технології, комп’ютерні науки і управління і менеджмент. Американські коледжі й університети славляться своїми інженерними спеціальностями.
  • Дізнатися в приймальних комісіях ВНЗ правила прийому іноземців. Насамперед, правила вступу після середньої повної освіти. Зазвичай потрібно пройти підготовчі курси, уникнути їх можна, якщо подавати заявку до муніципального коледжу.
  • Почати підготовку до складання мовного тесту й іспиту SAC або ACT. Останні, скоріше всього, вже будуть не актуальними років за 5, однак зараз вони потрібні.
  • Пошукати фонди із надання стипендій та грантів, допомоги чи знижки для іноземних вступників. Один із різновидів фінансової підтримки – стипендії типу base-needed, видаються, якщо студент не може оплатити навчання.
  • Підготуватися до інтерв’ю і написання мотиваційного листа. Друге є особливо важливим під час вступу до американських ВНЗ. Подати якісно складений і грамотний твір допоможе професійний ресурс https://grademiners.com/.

Якщо абітурієнт не володіє високим рівнем англійської, або не в змозі оплачувати навчання в університеті, він може розглянути варіант Community colleges. Два роки навчання дають диплом асоціата, можливість працевлаштування або вступу до університету із зарахуванням пройдених кредитів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...