
Випробування круп’яної продукції

Завдяки своїй високій поживності різноманітні крупи, вироблені з зерна гречки, проса, рису, вівса, ячменю, пшениці, кукурудзи, гороху, є невід’ємною складовою здорового та збалансованого раціону. Вони користуються широким попитом серед українських споживачів і входять до продовольчого кошика чи не кожної родини. Та попри таку популярність круп і круп'яних виробів, конкурентну перевагу на цьому ринку отримують виробники, які дбають про безпечність і якість своєї продукції.
Відповідно до ст. 21 Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні», якість зерна та продуктів його переробки, які виробляються в Україні або ввозяться на її митну територію, має відповідати державним стандартам та іншим нормативним документам.
Стандартами регламентовано якість круп та методи її визначення. Зокрема, крупу оцінюють за смаком, запахом, кольором, вологістю, вмістом різних домішок, у тому числі й металомагнітних, вирівняністю за крупністю, вмістом і доброякісністю ядра та нелущених зерен. Для окремих видів круп додатково визначають зольність (кукурудзяна крупа та вівсяні пластівці), кислотність (вівсяні пластівці), вміст зародків (кукурудзяна крупа). Оцінюють також кулінарні властивості круп, зокрема за кольором, смаком, структурою і консистенцією звареної каші, тривалістю її варіння та коефіцієнтом разварюваності (відношення обсягу готової каші до обсягу крупи, взятої для варіння).
Документальним підтвердженням відповідності круп заявленим характеристикам є протоколи випробувань, видані акредитованими лабораторіями.
Національне агентство з акредитації України (НААУ) засвідчило компетентність випробувального центру ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» щодо випробувань харчової продукції та продовольчої сировини, у тому числі зерна та продуктів його переробки, відповідно до вимог ISO/IEC 17025:2017 (атестат акредитації від 25.02.2021 № 20661).
Варто зауважити, що НААУ є повноправним членом Міжнародної кооперації з акредитації лабораторій (ILAC) та підписантом Угоди про взаємне визнання (ILAC MRA) за напрямками акредитації випробувальних лабораторій. Відтак результати діяльності лабораторій, акредитованих НААУ, визнаються у більш ніж 80 країнах світу, які є підписантами вищезазначеної угоди.
Запрошуємо до співпраці виробників зернових культур і продуктів їх переробки!
Звернувшись до нашого випробувального центру, Ви отримаєте якісне обслуговування і надійне партнерство! Аналіз зразків сільськогосподарської продукції за показниками якості та безпеки, а також визначення в ній вмісту генетично-модифікованих організмів (ГМО) проводиться висококваліфікованим персоналом на сучасному обладнанні.
Ми гарантуємо нашим клієнтам отримання об’єктивних і точних результатів дослідженьв обумовлені терміни та повну конфіденційність!
Чекаємо на Вас за адресою:
м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10,
тел.: (061) 289-98-75.