• Головна
  • 10 пам'яток Єгипту, які варто відвідати
Новини компаній
13:00, 29 листопада 2021 р.

10 пам'яток Єгипту, які варто відвідати

Новини компаній

Єгипет – загадкова країна сфінксів та фараонів. Тут багато унікальних пам'яток, які обов'язково потрібно побачити та зробити пам'ятні фотографії. Багатовікова історія країни приваблює до себе туристів з усього світу. Мандрівників цікавлять гігантські піраміди, піщані пляжі, коралові рифи. Давайте докладніше дізнаємося, які пам'ятки заслуговують на найбільшу увагу.

Піраміди Гізи

Це стародавні пам'ятники, що знаходяться у передмісті Каїра. Головною визначною пам'яткою цього місця є піраміда Хеопса. Це монументальна споруда, збудована людьми. Піраміда Хеопса – одне із Семи чудес світу, що збереглося до наших днів. Також на плато Гіза можна побачити величезну скульптуру. Це Великий Сфінкс, виконаний у вигляді лева, що лежить на піску, і має зовнішню схожість з фараоном стародавнього Єгипту на ім'я Хефрен. Статуя виконана із монолітної скелі. Великий Сфінкс неодноразово засипало піском, тому статую доводилося звільняти. У 2014 році було проведено масштабні реставраційні роботи. Визначна пам'ятка стала доступною для туристів.

Долина Царів

У скелястій ущелині давно були зведені гробниці для фараонів і для їхніх родичів. Згідно з підрахунками, в Долині Царів розташовано 63 поховання. Туристів найбільше приваблює усипальниця фараона Тутанхамона. У гробниці збереглися цінні артефакти, цікаві для істориків та для археологів. До них належать статуетки, предмети меблів, одяг, ювелірні вироби, інструменти, фрески. Колекція артефактів зберігається у Каїрському музеї.

Долина Цариць

Це ще одне місце, яке приваблює туристів. У Долині Цариць поховані дружини та діти фараонів. Кількість гробниць досягає 70. Найбільше мандрівників цікавить гробниця Нефертарі Меренмут. Тут похована дружина Рамсеса ІІ. Гробниця Нефертарі оформлена особливим чином. Споруда декорована фресками, з допомогою яких ілюструється шлях цариці до суду Осіріса. Це справжній витвір мистецтва, який Вам сподобається!

Храм у Луксорі

Це культова споруда, зведена з пісковика. Луксорський храм присвячений Амону. Це давньоєгипетський бог небесного простору. До основних особливостей пам'ятки належить монументальність і безліч колон. Біля входу до храму можна побачити колоси-моноліти та обеліски Рамсеса II.

Абу-Сімбел

Це скеля, всередині якої висічені храми. Абу-Сімбел - загадкове місце, яке за важливістю знаходиться на одному рівні з пірамідами Гізи. Визначна пам'ятка розміщена в історичній області в долині Нілу. Перший храм у священній скелі присвячений Рамсесу ІІ. Другий храм – дружині великого фараона. Тут можна побачити статуї богів, царя та цариці.

Кайт-бей

Це фортеця, розташована на руїнах маяка в Олександрії. Споруда була збудована з метою захисту від вторгнення ворогів. Фортеця Кайт-бей неодноразово зазнавала руйнувань. Її відновлювали та реставрували. Фортеця Кайт-бей – споруда з круглими вежами, які з'єднані між собою переходами. Також передбачено тераси. З них відкривається дивовижний краєвид на море.

Кольоровий каньйон

Щоб відпочинок в Єгипті вдався, вирушайте на екскурсію на Кольоровий каньйон! Це дивовижне місце, яке Ви ніколи не забудете. Кольоровий каньйон розташований на Синайському півострові. Його ключова особливість – скелі з пісковику, що має різні відтінки. Стіни каньйону вкриті оригінальними візерунками. Колір пісковика варіюється від червоного до білогою

Великий Єгипетський музей

Це археологічний музей, розташований у Гізі. Його відкриття заплановане на 2021 рік. Основа будівлі трикутна, а всі лінії граней сходяться в одному місці, наче промені сонця. У музеї можна побачити унікальні експонати. Це понад 50 000 артефактів, зібраних із різних місць. Біля входу в музей буде розташована статуя Рамсеса ІІ, яка має тисячолітню історію.

Рас-Мохаммед

Це заповідник, який є гордістю Єгипту. Національний парк знаходиться на Синайському півострові. Це мальовниче місце, в якому можна відпочити та насолодитися природою. На території величезного парку розташоване озеро Бажань та Солоне озеро. Ще тут можна побачити коралові рифи, що здійнялися над рівнем моря. Це неповторне видовище, яке подарує Вам багато позитивних емоцій!

Колоси Мемнона

Це кам'яні статуї, які розташовані у Фіві. Статуї споруджено з кварцитного пісковику. Давним-давно колоси Мемнона охороняли вхід у Поминальний храм. На сьогодні храм практично повністю зруйновано. Сюди постійно приїжджають туристи, котрі хочуть ближче познайомитися з історією країни та побачити масивні статуї.

Вирушайте в подорож і подивіться на все власними очима! У Єгипті багато цікавих та красивих місць, у яких обов'язково потрібно побувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Єгипет #відпочинок #тури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...