• Головна
  • Сертифікована НАССР – незалежне підтвердження безпечності харчових продуктів
Новини компаній
09:00, 26 листопада 2021 р.

Сертифікована НАССР – незалежне підтвердження безпечності харчових продуктів

Новини компаній

Відповідно до Закону України «Про основні засади та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів» усі вітчизняні підприємства, які задіяні на будь-якому етапі виробництва або обігу харчових продуктів, зобов'язані застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках – НАССР (від англ. Hazard Analysis and Critical Control Point). Це стосується як виробників сировини, напівфабрикатів та готової продукції, так і постачальників упаковки, обладнання, харчових добавок, кормів, засобів для чищення, а також операторів сфери послуг (готельно-ресторанний бізнес, торгівля, логістика тощо).

Процедури, засновані на принципах НАССР, в обов’язковому порядку застосовуються на підприємствах харчової галузі багатьох країн світу, зокрема ЄС,США, Канади, Японії тощо. Вони дозволяють створити умови для виробництва безпечної харчової продукції шляхом ідентифікації, оцінки і контролю потенційно небезпечних чинників на всіх ланках харчового ланцюга – від виготовлення сировини до введення в спожиток готового продукту.

На базі принципів НАССР у світі було розроблено декілька стандартів, найбільш застосовуваним з яких є міжнародний стандарт ISO 22000. Його вимоги можуть бути використані для розробки систем управління безпечністю харчових продуктів всіма організаціями, які безпосередньо чи опосередковано беруть участь у харчовому ланцюзі. Тобто не тільки виробниками сировини і харчових продуктів, а й підприємствами оптової та роздрібної торгівлі, закладами громадського харчування, організаціями, які надають послуги з транспортування, зберігання та дистрибуції, постачальниками обладнання для харчової галузі, пакувальних матеріалів, засобів для чищення, добрив, харчових добавок тощо.

Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000 є добровільною. Наявність такого сертифіката надає організації, що його отримала, можливість:

  • демонструвати усім зацікавленим сторонам дотримання вимог чинного законодавства та нормативних актів щодо безпечності харчових продуктів;

  • укріпити довіру споживачів, замовників та органів нагляду до продукції, що виробляється, та підвищити свій імідж;

  • мати документальне підтвердження безпеки вироблених продуктів, що особливо важливо при аналізі претензій та під час судових розглядів;

  • отримувати конкурентні переваги, у тому числі під час участі у тендерах.

Орган із сертифікації ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» – це висококваліфікований персонал, що має багаторічний практичний досвід надання послуг із сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР. Нашу компетентність за ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2017 та ISO/TS22003:2013 підтверджено Національним агентством з акредитації України, яке є членом Міжнародного форуму з акредитації (IAF) та підписантом Багатосторонньої Угоди про взаємне визнання (IAF MLA) за напрямком акредитації органів із сертифікації систем управління.Це значить, щорезультати діяльності органів із сертифікації, акредитованих НААУ, визнаються у більш ніж 80 країнах світу, які є підписантами вищезазначеної угоди.

Ми цінуємо кожного клієнта, гарантуємо неупередженість у прийнятті своїх рішень і повну конфіденційність, а також індивідуальний підхід до вирішення усіх питань, пов’язаних з проведенням сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів!

Наша адреса: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10

Тел.:(061) 289-98-69.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...