• Головна
  • У Пологівському районі під час війни загинула щонайменше 81 людина, ще 78 - поранені
16:43, 3 червня 2022 р.

У Пологівському районі під час війни загинула щонайменше 81 людина, ще 78 - поранені

У Пологівському районі під час війни загинула щонайменше 81 людина, ще 78 - поранені

Голова Пологовіської районної державної адміністрації Артур Крупський повідомив, що у Пологівському районі зареєстровано 81 людину, яка загинула внаслідок збройної агресії, 78 поранених. Ці цифри не остаточні, бо невідомо, що коїться на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив Артур Крупський в ефірі телеканалу ТV5, передає 061

З 15 територіальних громад зараз лише дві не окуповані, 3 - частково окуповані. Лінія фронту проходить зараз по лінії Малотокмачанської, Оріхівської, Гуляйпільської територіальних громад. Районна і місцева влада робить усе можливе, щоб допомогти людям із евакуацією. У Пологівському районі виїхало більше 53% мешканців. У Запоріжжі їм надають допомогу, прихисток, реєструють та допомагають виїхати далі у більш безпечні місця. Робота з евакуації буде тривати й надалі.  Для тих, хто не може виїхати, завдання влади номер один - отримати запас продуктів та ліків.

Найбільше руйнацій має територія Гуляйпільської громади. Наразі навіть неможливо точно порахувати кількість зруйнованого, офіційно зареєстровано 1700 об’єктів.  Але є об’єкти, які ще просто не внесено в реєстри.

«Рашисти нищать цивільну інфраструктуру, школи, дитсадочки, лікарні, тобто воюють з мирним населенням. Із розмов рашистів, які чують місцеві та передають “на велику землю”, стало відомо, що Оріхів вони називають “міцним горішком”, а Гуляйполе “злим городом”. Тож якщо ці міста неможливо завоювати, їх треба максимально зруйнувати», - зазначив Крупський.

Що стосується зрадників, керівник району зазначив, що в районі майже немає випадків колаборації. Жителі району не йдуть на співпрацю з окупантами тим самим висловлюють свою проукраїнську державницьку позицію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Пологівському районі внаслідок обстрілів пошкодило підземний газопровід.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Пологівський район #вбиті #поранені #війна #статистика #окуповані території
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...