• Головна
  • На Запоріжжі внаслідок ворожих обстрілів згоріло поле з пшеницею та склад з насінням, - ФОТОРЕПОРТАЖ
12:37, 18 липня 2022 р.

На Запоріжжі внаслідок ворожих обстрілів згоріло поле з пшеницею та склад з насінням, - ФОТОРЕПОРТАЖ

На Запоріжжі внаслідок ворожих обстрілів згоріло поле з пшеницею та склад з насінням, - ФОТОРЕПОРТАЖ

В селі Темирівка, що на межі трьох областей (Запорізької, Дніпропетровської, Донецької) внаслідок ворожих обстрілів загорілось поле з пшеницею. Військові ЗСУ кажуть, що ворог навмисно поцілив по центру поля аби знищити врожай.

Далі - в репортажі 061.

"Минулого тижня згоріло 700 гектар пшениці, в понеділок минулий - 220 гектар, четвер - 400 гектар, п'ятницу - 75 гектарів. Сьогодні (17 липня) згоріло 255 гектарів парової пшениці з врожайністю 60 центнерів на гектар. Ми втратили 4500 тонн врожаю", - говорить директор приватного сільськогосподарського підприємства "Мир" Ярослав Краснощок.

Також ворог обстріляв склад соняшника та зібраної пшениці в Темирівці.

"Пшеницю не можемо вивезти, бо обстріли йдуть. 3000 тонн було там, але скільки вціліє…." - додає він.

На складі зберігалось близко 1700 тонн насіння соняшника. Обстрілювати Темирівку російські окупанти почали 28 квітня. В цей день був пошкоджений склад. Ворог гатив кожні 5 хвилин.

"Дістатися до склада змогли лише через 2 дні. Склад горів 2,5 тижня", - каже директор підприємства.

Техніка, яку вдалось вивезти з території фермерського господарства, нині працює на полях сусідньої Дніпропетровської області.

“ПСП "Мир" - сіра зона, вони під обстрілами, вони нам допомагають технікою, ми їм допомагаємо зберігати, бо вони під обстрілами косять”, - розповідає фермер з Дніпропетровщини Олег Куций.

Сусідні аграрії вже зібрали ячмінь озимий з врожайністю 35 ц/га, яровий - 30 ц/га, пшеницю озиму - 40,2 ц/га і почали збирати ріпак.

“Внаслідок обстрілів горять поля. Ми пшеницю в першу чергу зібрали, бо вона швидко горить, а тепер ріпак, стебло зелене і не так небезпечно. На Запорізькій та Донецькій сторіні ми бачимо пожари. В нас тут бермудський трикутник: з одного боку Запорізька область, ми все бачимо”, - додає Олег Васильович.

Запорізькі фермери, які знаходяться в зоні ведення бойових дій говорять, що сіяти в серпні не будуть, а дніпропетровські - сподіваються, що посіяти зможуть. Кажуть треба кормити країну.

Як раніше писав 061, історія зі цілеспрямованим підпалом полів з пшеницею на Запоріжжі українською стороною, - фейк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пшениця #поле #врожай #пожежа #обстріл #Темирівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...