
Матча Латте: чому його називають сумішшю кави і чаю та чому він мегакорисний для людини
Цей напій складно порівняти із звичайним чаєм чи кавою. Адже це дійсно поєднання кавової бадьорості та ефекту зеленого чаю. Купити Матча Латте пропонує компанія Teahouse, яка з 2006 року пропонує українцям смачну та запашну каву, тонізуючий чай практично всіх сортів. Серед продуктів, що привозить компанія в Україну є і розчинний, простий у приготуванні Матча Латте.
Матча - що це за напій і чим він корисний?

Виготовляють цей напій, який складно назвати класичним чаєм, з молодого чайного листа. Листя збирають тільки з молодих кущів і потім дуже сильно подрібнюють. Подрібнення настільки сильне, що його можна порівняти із таким самим подрібненням зерен пшениці до борошна. Такий дрібний помел гарантує ефективне виділення тіїну – головної тонізуючої компоненти. Тому за інтенсивністю впливу він схожий на каву, як і на тривалість дії.
А ще у ньому в сотні разів більше антиоксидантів, ніж у звичайному зеленому чаї.
Чай-рекордсмен за якістю та насиченістю антиоксидантами, може реально вплинути на поліпшення стану здоров’я та поліпшити роботу захисних функцій організму. А ще він допоможе спалити зайві жирові запаси. Тож регулярно споживаючи такий чай можна досягти одразу трьох цілей:
- наситити організм антиоксидантами;
- регулювати кількість жирових підшкірних запасів;
- зігрітись теплим напоєм.
До речі хороший чай матча вирощують і збирають на плантаціях, де не використовують пестицидів і різноманітних добрив, виготовлених синтезом хімічних речовин. Така технологія дозволяє отримати якісний напій із корисними властивостями.
Смак чаю: чому в нього додають молоко і цукор
Особливість смаку чаю – його незвичайний смак. Комусь він подобається, комусь - ні. Але те що його переплутати з іншим смаком неможливо – це 100%. До речі саме через цей смак з’явились нові варіації чаю, з додаванням звичайного і рослинного молока. Такі опції пом’якшують смак і роблять його вишуканим.
Дуже легко готувати
Чай Матча Лате приготувати дуже просто. Тут не треба тривалого заварювання та виконання цілої церемонії. Виробники сполучили смак чаю матча із сучасними технологіями. Саме тому, для приготування потрібно лише три компоненти:
- вода, нагріта до температури приблизно +80С;
- суміш чаю, рослинних вершків і цукру;
- звичайний скляний або керамічний посуд.
Під час зварювання може залишатись трохи осаду. Це - нормально, оскільки чай матча не розчиняється у воді.
Єдине що залишається додати – чай дійсно схожий на каву за ефективністю дії, тому рекомендується вживати цей напій в помірній кількості.