• Головна
  • Збираюся долучитися до лав ЗСУ. Форму дадуть? А берці? А броник? Що взагалі потрібно підготувати?
Новини компаній
17:00, 30 січня 2023 р.

Збираюся долучитися до лав ЗСУ. Форму дадуть? А берці? А броник? Що взагалі потрібно підготувати?

Новини компаній

Підпадаючи під призов по мобілізації чи маючи бажання стати на захист рідної землі кожен потенційний військовослужбовець задається питанням отримання амуніції. Звичайно, сьогодні не складно купити бронежилет (Чернівці). Але одним тільки бронехзахисним елементом для полегшення перебування в небезпечних умовах навряд чи можна обійтись. Для виконання бойових задач сучасному українському військовому знадобиться ще багато речей.

Збираюся долучитися до лав ЗСУ. Форму дадуть? А берці? А броник? Що взагалі потрібно підготувати?, фото-1

Амуніція військовослужбовця

Кожен захисник має розуміти, що навіть за умови того, що держава зобов’язується надати одяг та засоби захисту кожному мобілізованому воїну, досить часто буває, що чекати на певні речі немає часу. До того ж речі, що видаються у якості військового спорядження або форми, швидко зношуються у зв’язку із використанням у польових умовах.

Наразі офіційні джерела інформації стверджують, що кожен, хто стане до лав ЗСУ, отримує комплект тактичної форми ММ-14. Також держава гарантує отримання:

  • тактичного взуття;
  • рюкзака;
  • бронежилета;
  • каски.

Складні умови використання одягу призводять до швидкого його псування. До того ж одяг на фронті треба часто прати.

Військовослужбовці, що вже несуть службу на фронті, рекомендують брати з собою додаткові тактичні штани, великий рюкзак та сезонне взуття(наприклад, берці). Штани мають бути не на липучках, а на резинках чи мотузках, (липучки швидко псуються від прання). Не зайвим під час холодної погоди стане баф та додаткова кофта з м’якого флісу, який досить добре утримує тепло тіла.

Стосовно додаткової пари взуття радять брати тактичні кросівки, що виготовлені спеціально для армії. Вони легші та виготовляються з дотриманням відповідних норм. Також бажано придбати гумові шльопанці для душу. Також потрібно мати у запасі натільну білизну та шкарпетки. Один комплект зі зміною держава видасть разом із формою та берцями, а додаткові доведеться купувати самостійно. Ремінь, баф, що захистить обличчя від вітру та пилу, також буде потрібно придбати за власний кошт.

Для захисту колін та ліктів варто мати наколінники та накладки на лікті (саме завдяки їм вдасться зменшити навантаження на суглоби). Також у пригоді стануть рукавички, окуляри та розвантажувальний жилет. Всі названі елементи спорядження не видають разом з комплектом форми, але вони обов’язково знадобляться в польових умовах.

Збираюся долучитися до лав ЗСУ. Форму дадуть? А берці? А броник? Що взагалі потрібно підготувати?, фото-2

Гаджети, інструменти, приладдя

На фронті також знадобиться електроніка. Варто взяти з собою мобільний телефон. Ручне спорядження (таке як ліхтарик або повербанк) бійцям не видають, а це означає, що їх доведеться купувати самостійно. За власний кошт треба також придбати ножа чи мультитул. Також на фронті не зайвою для військовослужбовця ЗСУ буде саперна лопатка.

Перед відправленням на фронт потрібно буде придбати набір посуду для їжі та засоби для гоління. Не будуть зайвими карабіни та мінімальна аптечка, яка обов’язково має містити турнікети та засоби для швидкої зупинки крові. Також на фронт варто взяти металеву флягу чи термос.

Великий вибір спорядження та амуніції, що буде потрібна військовослужбовцям, які приєдналися до лав української армії, можна придбати в інтернет-магазині Арсенал Патріота. У каталозі можна обрати товари за певними критеріями, що значно скоротить час пошуку потрібної речі. У разі виникнення складнощів із пошуком завжди можна отримати консультацію фахівця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...