• Головна
  • На лаві підсудних опинилася бухгалтерка лікарні, яка розказувала про те, що «Запоріжжя буде невід’ємною частиною Росії»
12:22, 7 березня 2023 р.

На лаві підсудних опинилася бухгалтерка лікарні, яка розказувала про те, що «Запоріжжя буде невід’ємною частиною Росії»

На лаві підсудних опинилася бухгалтерка лікарні, яка розказувала про те, що «Запоріжжя буде невід’ємною частиною Росії»

Ленінський районний суд Запоріжжя визнав винною у колабораційній діяльності та злочинах проти основ національної безпеки України бухгалтерку міської лікарні №9.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, 3 жовтня 2022 року бухгалтерка, знаходячись вранці на зупинці громадського транспорту «9-та міська лікарня» у присутності своїх знайомих почала виправдовувати збройну агресію проти України, закликала до підтримки дій РФ висловивши такі заклики: «ніякої збройної агресії немає, Росія просто забирає свої території тому правда на боці Російської Федерації і Запоріжжя також буде невід`ємною частиною Росії, треба тільки почекати і не чинити супротиву».

В поліції цю промову кваліфікували як кримінальне правопорушення, а саме публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки дій держави - агресора та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Дослідивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали кримінального провадження, суд встановив, що обвинувачена беззаперечно визнала свою винуватість у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку, а її дії вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність).

При призначенні обвинуваченій покарання суд ураховує характер і ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченої, та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання. Так як жінка працевлаштована, раніше не засуджена, під наглядом лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, повністю визнала свою вину, то суд вирішив, що достатнім буде позбавлення її права обіймати посади пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг строком на 10 років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Мелітопольщині вчителька погодилася на співпрацю з окупантами і очолила школу, де впроваджувала російські стандарти.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бухгалтерка #лікарня #колабораційна діяльність #покарання #суд #заклики
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...