• Головна
  • США ввели санкції проти псевдо міністерки освіти на тимчасово окупованій території Запорізької області
19:30, 24 серпня 2023 р.

США ввели санкції проти псевдо міністерки освіти на тимчасово окупованій території Запорізької області

США ввели санкції проти псевдо міністерки освіти на тимчасово окупованій території Запорізької області

Сполучені Штати Америки запровадили санкції щодо низки юридичних і фізичних осіб з Росії, що причетні до примусового вивезення дітей з України. В цьому переліку опинилася призначена окупаційною владою "міністерка освіти та науки Запорізької області" Олена Шапурова.

Про це повідомляє 061 з посиланням на список підсанкційних осіб, оприлюднений Міністерством фінансів США.

В список увійшла російська "федеральна державна бюджетна освітня установа "Міжнародний дитячий центр "Артек", громадський фонд імені Кадирова, а також 11 фізичних осіб. Серед них одна представниця Запорізької області, що обіймає посаду в окупаційних органах влади.Мова йде про колишню директорку технікуму в Мелітополі Олену Шапурову,яка одна з перших в місті пішла на співпрацю з ворогом. Завдяки цьому вона отримала посаду міністерки у фейковому "Міністерстві освіти та науки", а свого чоловіка, який свого часу був відомим спортсменом, а потім працював звичайним учителем фізкультури у тому ж навчальному закладі, зробила начальником управління того ж маріонеткового міністерства.

Санкції передбачають, зокрема, заборону фізичним і юридичним особам в США вести з ними бізнес, заборону на інвестування в акції їхніх компаній.

Нагадаємо, що в минулому році СБУ повідомила, що стосовно Шапурової зібрано достатньо доказів в кримінальному провадженні щодо колабораційної діяльність. За добровільне і активне співробітництво з ворогом зрадниці "світить"від 5 до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #Олена Шапурова #люди #санкції #колаборантка
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...