• Головна
  • Держаудитслужба перевіряє "Школу вищої спортивної майстерності" у Запоріжжі: в ОВА припускають, що там могли розікрасти 20 млн гривень
19:20, 5 жовтня 2023 р.

Держаудитслужба перевіряє "Школу вищої спортивної майстерності" у Запоріжжі: в ОВА припускають, що там могли розікрасти 20 млн гривень

Держаудитслужба перевіряє "Школу вищої спортивної майстерності" у Запоріжжі: в ОВА припускають, що там могли розікрасти 20 млн гривень

Державна аудиторська служба зі скандалом потрапила для перевірки реконструкції комунального закладу "Школа вищої спортивної майстерності".

Сьогодні представники Держаудитслужби приїхали на територію “Запорізької області школи вищої спортивної майстерності” у Запоріжжі, яка мала реконструюватися за бюджетні кошті, однак роботи наразі не завершені. Підрядник - ТОВ "Стройінвест" не прибув на обʼєкт, а люди, які представлялися як менеджери компанії, чинили спротив аудиторам.

На місце викликали поліцію. Приїхав і очільник області разом із профільним заступником та представниками УКС.

"В рамках цієї перевірки Управління капітального будівництва направило листа на підрядну організацію. Проте більше місяця вона не реагує, тому прийняли рішення приїхати на обʼєкт аби підтримати аудиторську службу і дати їм можливість виконати контрольні заміри і сказати є тут порушення чи немає", - пояснив на місці заступник начальника ОВА Валерій Шевченко.

Очільник області не виключає, що на цьому об'єкті є факт нецільового використання бюджетних грошей. 

"Це другий підрядник, який працює. Перший - використав близько 26 млн грн, другий - близько 71 млн грн. Тобто, на сьогодні вже використано близько 100 млн грн. Але якщо дивитись по факту, то цих 100 млн гривень немає", - каже начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко і показує на обʼєкт, який досі не добудовано. 

Очільник обласної військової адміністрації нагадав, що під час повномасштабної війни тут не виконувались роботи. 

"Аудиторська служба має перевірити, скільки тут все ж таки «зарито» грошей чи вкрадено. Попередньо, це близько 20 млн гривень", - припустив голова Запорізької ОВА.

Після скандалу аудиторів на обʼєкт врешті допустили. Вони будуть проводити свою роботу щонайменше до кінця листопада.

Реконструкцію ШВСМ у 2018 році почала виконувала підрядна компанія з Дніпра (“Рубікон-Моноліт"). Потім через невідповідність документації договір розірвали. Проект реконструкції переглянули, збільшили та заключили договір з іншою компанію. 

Нагадаємо, сьогодні під час виступу на сесії Запорізької міської ради Юрій Малашко заявив, що депутати мають звернули увагу на фронт, який у нас в 30 км. Крім того, він акцентував увагу на тому, що є факти нецільового використання бюджетних грошей і всі вони зараз розслідуються правоохоронними органами. Є кримінальні провадження. Наприклад, генератори для закладів освіти, за його словами, закуповувалися як нові, що не відповідає дійсності. Більше того, він пообіцяв, що найближчим часом будуть кадрові рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ШВСМ #Юрій Малашко #Запоріжжя #аудит
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...