• Головна
  • На двох проектах в Запорізькій обласній дитячій лікарні вартість робіт завищена на 8 млн гривень
19:54, 10 листопада 2023 р.

На двох проектах в Запорізькій обласній дитячій лікарні вартість робіт завищена на 8 млн гривень

Керівництво Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні реалізує два проекта за бюджетні кошти. В ОВА говорять, що вартість робіт завищена на близько 8 млн гривень.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі ОВА сказав начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"Збільшення вартості робіт, які реалізуються за бюджетні кошти, відбувається на етапі проектування.

Є попередня змова замовників і проектантів, в проект закладаються завчасно завищені ціни та вартість об'єкта зростає на 15-20%", - сказав він.

На базі ОВА сформована робоча група фахівців, які перед виділенням бюджетних коштів будуть попередньо аналізувати проектно-кошторисну документацію об'єктів будівництва на предмет завищення вартості.

"Перші результати вже є. Після детального вивчення двох проектів на загальну суму 52,4 млн грн. замовником є керівництво Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, за попередніми даними фахівців, вартість робіт проекта завищена на 15-17%, це десь 8 млн грн. Про персональну відповідальність попереджено керівництво закладу, як замовника робіт, так і представників проектної організації. Проект має пройти коригування", - сказав він.

Крім того, є деякі порушення в фінансовій діяльності і є відкриті кримінальні справи.

Щодо будинків, які відновлюються в Запоріжжя після ракетних атак, в ЗМІ була оприлюднена інформація про нібито завищення цін на роботи. Відкрита кримінальна справа. В ОВА говорять, що не погоджуються з цією інформацією, але зроблені запити на проектно-кошторисну документацію, далі будуть експертизи. Проекти по більшості обʼєктах вже скориговані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гроші #бюджет #ремонт #ОВА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...