• Головна
  • Як підготуватися до появи кошеняти в домі
Новини компаній
13:00, 29 грудня 2023 р.

Як підготуватися до появи кошеняти в домі

Новини компаній

Взяти кошеня додому — це відповідальність. Не важливо, знайшли ви його на вулиці чи купили в магазині, ця маленька істота стає членом вашої родини і, як будь-яка дитина, без турботи не зможе вижити.

Взяти тварину в дім — це серйозний крок, і його слід розглядати з усіх точок зору. Переступивши поріг будинку, ця мила істота стає вашою відповідальністю.

Як підготуватися до появи кошеняти в домі, фото-1

Догляд за малюком

Включає правильне харчування, медичну допомогу і багато любові. Чим менше кошеня, тим інтенсивніше за ним догляд. Великий вибір ветпрепаратів представлений тут: https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/vetpreparati-dlya-kotiv. Дуже маленьких тварин, знайдених на вулиці і відібраних від матері, варто утримувати в теплі, а його джерело має знаходитися в безпосередній близькості від кошеняти. Для цього підійдуть електрогрілки, а також пляшки, наповнені гарячою водою і обгорнуті ганчірками.

Збереження меблевого гарнітура

Вихованця варто з раннього віку привчити точити кігті на спеціальних полицях. Найпростіша кігтеточка для кота допоможе виправити ситуацію. Також дуже важливо запропонувати карапузу своє власне місце, де він почуватиметься захищеним. Сумки-переноски для тварин відмінно справляються зі своїм завданням. Надаючи малюкові постійний доступ до особистої сумки, яку він може використовувати як притулок, ви зменшите стрес, пов'язаний з походом до ветеринара.

Де ходити в туалет

Щодо гігієни, то кішки — це тварини, які самоочищаються і, порівняно із собакою, не потребують регулярного купання. Якщо звір не любить воду, відвідування ванної стане тортурами і для нього, і для вас. У таких випадках не піддавайте себе та підопічного стресу.

Коли улюбленець почне самостійно виконувати свої фізіологічні потреби, необхідно забезпечити його відповідним котячим туалетом, який регулярно чиститься. Також можна купити поводок для котів, щоб стабільно вигулювати свого меншого друга.

Якщо у вас більше однієї кішки, слід обладнати для них окремі туалети і навіть передбачити додатковий. Золоте правило говорить: «Кількість котячих туалетів дорівнює кількості котів плюс один».

Підтримка здоров'я

Важливою частиною утримання тварини в домашніх умовах є щеплення, що захищають її від інфекційних захворювань. Деякі з цих інфекцій можуть передаватися від власників кішки через одяг і взуття, не вимагаючи прямого контакту з хворим. Рекомендується вакцинувати кішку в 3-місячному віці, ревакцинувати через 20 днів, а потім — один раз на рік. Кожен ветеринар пояснить свій графік вакцинації та запропонує марки щеплень, з якими працює.

Знаючи ці прості правила утримання кошеняти, ви зможете легко адаптуватись до появи нового члена сім'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #кігтеточка для кота #повідець для кота
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...