• Головна
  • На Запоріжжі пропаганда поширювала фейки про ураження будівель СБУ
14:35, 2 квітня

На Запоріжжі пропаганда поширювала фейки про ураження будівель СБУ

На Запоріжжі пропаганда поширювала фейки про ураження будівель СБУ

Представники окупаційної влади та російські пропагандисти поширили ряд недостовірної інформації щодо «успіхів» збройних сил РФ в частині знищення штаб-квартиру ГУР та "центра прийняття рішень" СБУ на професійне свято Служби безпеки України.

Так, 25 березня, телеграм-канали «Токмак Сегодня» «Запорожский Вестник» 25 березня опублікували наступні дописи:

«Оказывается, сегодня день СБУ. И похоже, что в Киеве к Бандере улетело немало высокопоставленных швайнехунде. Хорошо поздравили», - написав на початку «Токмак Сегодня» і невдовзі додав наступне повідомлення:

«В Киеве по итогу накрыли объекты ГУР и СБУ. Украинская сторона признает потери. В укропабликах звенящая тишина. Все когда-то бывает в первый раз. Первый удар по ДнепроГЭС. Полная деэлектрификация Харькова. Первый удар по газораспределительной системе и хранилищу под Одессой. И удар по ГУР и СБУ в Киеве. И уже не для острастки.От старта до удара у гиперзвука несколько минут. Они там даже по тревоге не выбежали бы», - написав «Токмак Сегодня».

Одночасно з цим «Запорожский Вестник» більш обережно подав інформацію, посилаючись на скрін Kyiv Post.

«Целью утреннего прилета в Киеве было высшее руководство СБУ. Об этом сообщило украинское англоязычное издание Kyiv Post, ссылаясь на свои источники в СБУ. Удар, по предварительным данным, наносился гиперзвуковой ракетой «Циркон», - зазначив «Вестник».

Насправді ж у матеріалі Kyiv Post лише уточнюють, що СБУ було ціллю російської ракетної атаки. Проте журналісти додають, що ракети збили.Обидві ракети, за даними Повітряних Сил ЗСУ, були збиті та не влучили в ціль. Уламки ракет вразили цивільні об’єкти, зокрема Академію декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Бойчука у Печерському районі. Унаслідок обстрілу в тому районі постраждало 10 цивільних

"Насправді кремлівські фейкодели самі не визначилися, що саме "знищили" терористичні війська РФ у Києві - одна брехлива версія суперечить іншій", - зазначає ЦПД.

У ЦПД прокоментували, що уламки збитої ракети пошкодили триповерхову будівлю спортзалу у Печерському районі Києва. Крім того, уламки було виявлено у Голосіївському та Солом'янському районах.

Також маніпулятивним є схожий допис колаборанта, очільника комісії з питань «суверенітету, патріотичних проектів та підтримки ветеранів громадської палати РФ Володимира Рогова від 25 березня щодо атаки на Одесу.

«Хорошие новости из Одессы! Из временно оккупированного нацистами города сообщают о точном прилёте нашей ракеты по санаторию-профилакторию СБУ. В аккурат на т.н. "свято - день СБУ". СБУ очень быстро превратилась сначала из службы безопасности Украины в службу бандеризации Украины, а затем и в службу бандитов и убийц», - написав він.

У Силах оборони півдня того дня підтвердили, що РФ уразила подвійним ударом за балістичною траєкторією рекреаційну зону Одеси. Дві будівлі зруйновано, в будинках навколо вибило скло.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейк #СБУ #бідівля #ураження #квартал #російська армія #виправдання #ракети #уламки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...