• Головна
  • Яке моторне мастило обрати: ділимося порадами
Новини компаній
09:00, 16 квітня

Яке моторне мастило обрати: ділимося порадами

Новини компаній
Яке моторне мастило обрати: ділимося порадами, фото-1

Як підібрати моторне мастило - ключове запитання, для забезпечення надійності, продуктивності та тривалості служби автомобільного двигуна. Підбір правильного масла не лише продовжує життя двигуна, але й оптимізує його роботу.

Згідно з даними інтернет-магазину автозапчастин АвтоТО, більшість власників автомобілів віддають перевагу синтетичним мастилам через їхню високу продуктивність та захист двигуна в екстремальних умовах. Напівсинтетичні мастила також користуються популярністю завдяки своїй універсальності та доступності. Мінеральні мастила залишаються вибором для автомобілів старшого покоління.

Неправильний вибір мастила може призвести до зниження ефективності двигуна, підвищення витрати палива та, в кінцевому підсумку, до дороговартісного ремонту. Це дуже хвилює автовласників. Тому і виникають питання з підбору. На найбільш популярні спеціалісти дадуть відповіді та чіткі поради.

Топ-4 найчастіших питання від автовласників по заміні мастила

У мене є авто з дуже великим пробігом, що мені підібрати?

Мабуть найчастіше питання яке задають автовласники, незалежно від марки їх авто. Пробіг може бути різним, але зазвичай стартує від 150 тисяч км.

Для автомобілів з великим пробігом рекомендується вибирати масла з вищим в'язкістю та спеціалізованими добавками, що зменшують знос та витік масла. Масла, марковані як "High Mileage," спеціально розроблені для забезпечення додаткового захисту старіючих двигунів, допомагають ущільнювати витоки та зменшують диміння.

Я недавно придбав вживане авто, а коли була остання зміна й що заливали не знаю. Порадьте щось.

Теж доволі часте питання. Особливо у нас, де дуже багато авто з вторинного ринку Європи та США.

Якщо історія обслуговування невідома, краще провести повне обслуговування. Вибирайте масло відповідно до рекомендацій виробника автомобіля, що вказані у керівництві користувача. Загалом, синтетичні масла підходять для широкого спектру автомобілів і забезпечують кращий захист та продуктивність у порівнянні з мінеральними.

Я хочу змінити один бренд масла на інший. Або змінити специфікацію. Що мені обрати?

Це запитання виникає як через економічні причини (мастило яким раніше користувався стало дуже дорогим) або звичний бренд або вид просто зник з ринку (від припинення виробництва конкретно цього виду до зникнення з полиць магазинів).

При зміні бренду або специфікації масла головне – вибрати масло, що відповідає або перевищує специфікації виробника автомобіля. Не бійтеся змінювати бренди, але уникайте зміни типу масла (наприклад, з мінерального на синтетичне) без консультацій зі спеціалістом. Пам'ятайте, що постійне використання однієї специфікації масла сприяє стабільності роботи двигуна.

Чи варто замінювати мастило щороку, якщо пробіг на ньому невеликий?

Головна відповідь на нього - так потрібно. Адже мастило втрачає свої властивості з часом. незалежно від того, скільки авто їздить, мастило потрібно змінювати або при пробігові, або раз на рік

Використання високоякісного моторного масла може допомогти зменшити знос деталей двигуна, навіть у машин з великим пробігом. Сучасні синтетичні мастила можуть покращити продуктивність двигуна, забезпечуючи краще змащування та менший опір тертя. У холодному кліматі або при екстремальних навантаженнях правильний вибір масла є ключовим для забезпечення надійної роботи двигуна.

Яке моторне мастило обрати

Яке моторне мастило обрати: ділимося порадами, фото-2

Отже, що об’єднує всі ці запити? Те, що якихось конкретних побажань від власників у них немає. Коли не “хочеться захистити двигун від перепробігів”, або не “впевнено запускати двигун у будь-яку погоду” залишається порадити лише одне - підібрати й купити в каталозі оригінальне моторне мастило https://avtoto.com.ua/ua/masla/mastilo-motorne/. І воно завжди буде безпрограшним варіантом. Ось чому:

  • Рекомендовано самим виробником авто, а це означає, що воно ніяк не зашкодить
  • Підходить абсолютній більшості автомобілів з різним типом двигунів, тому мук вибору “для бензину” чи для “дизелю” не буде
  • Містять весь необхідний пакет присадок - і миючих, і в’язкісних, отже не потрібно буде додатково витрачати гроші на якусь сумнівну хімію

Пам'ятайте, правильний вибір моторного масла - це не просто витрата, а інвестиція в майбутнє вашого авто. Коли запитань дуже багато - не варто вигадувати велосипед. Користуйтесь перевіреними рішеннями, які вам рекомендує сам виробник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...