• Головна
  • Гендиректор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк розказав скільки інвестицій спрямовано на підтримку виробництва за час війни
Новини компаній
15:00, 17 квітня

Гендиректор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк розказав скільки інвестицій спрямовано на підтримку виробництва за час війни

Новини компаній

Протягом 2023 року комбінат «Запоріжсталь» спрямував 750 млн грн у проєкти підтримки стабільності та надійності роботи основних технологічних потужностей підприємства. Це вполовину більше за показники 2022 року з обсягом інвестицій 500 млн гривень. Таким чином, від початку повномасштабного вторгнення «Запоріжсталь» направив на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, які працюють у комплексі, понад 1,2 млрд гривень.

«Як саме повномасштабне вторгнення вплинуло на діяльність «Запоріжсталі» краще за все скажуть цифри статистики. Виробничі показники комбінату за 2021 рік – 4,4 млн тонн чавуну, 3,7 млн тонн сталі та 3,2 млн тонн прокату – співставні із сукупними об’ємами виробництва за два роки: 2022 та 2023 відповідно. Попри неповне завантаження виробничих потужностей, блекаути та терор з боку країни-агресора, ми продовжуємо реалізовувати інвестиційну програму з підтримки надійності обладнання, стабільно працювати та посилювати національну економіку на шляху до Перемоги», - зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Гендиректор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк розказав скільки інвестицій спрямовано на підтримку виробництва за час війни, фото-1

Основну увагу в межах реалізації програми за час повномасштабного вторгнення сконцентрували на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його надійної роботи у непередбачуваних умовах. Ключові проєкти з оновлення обладнання реалізовані в аглодоменному переділі комбінату. Зокрема ремонт агломашин аглофабрики, а також технологічне обслуговування та повний супровід фаховими службами газоочисних систем для забезпечення досягнення проєктних показників з очистки відхідних газів: від пилу до 30 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3.

В доменному цеху капітально відремонтовано доменну піч № 3. Відновлено виробничий ресурс та проєктні характеристики агрегату, підвищено ефективність роботи виробничого та природоохоронного устаткування. Проведено капітальні ремонти повітронагрівачів № 9 та 12, які працюють у комплексі з доменними печами комбінату.

Фахівці комбінату «Запоріжсталь» виконали комплексний ремонт обладнання цеху гарячої прокатки: окрім прокатних станів, оновлено устаткування кліщових кранів та методичних печей. Оновлено механо-, енерго- та електрообладнання основних прокатних станів виробничого майданчика.

Гендиректор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк розказав скільки інвестицій спрямовано на підтримку виробництва за час війни, фото-2

Також реалізовано ряд проєктів, спрямованих на забезпечення сталої роботи та збільшення виробничого ресурсу енергетичного обладнання, об’єктів інфраструктури підприємства, підвищення безпеки виробничого процесу для персоналу, цифровізації тощо.

У 2024 році на «Запоріжсталі» передбачено реалізацію програми капітальних інвестицій на загальну суму близько 1 млрд гривень. Програма спрямована на підтримку та модернізацію обладнання, впровадження функціональних програм з охорони праці та промислової безпеки, інформаційних технологій, соціальної сфери тощо. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Роман Слободянюк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...