• Головна
  • У Запоріжжі ряд депутатів вимагає скликати позачергову сесію та жаліються, що секретар ради блокує сесії
16:47, 23 квітня

У Запоріжжі ряд депутатів вимагає скликати позачергову сесію та жаліються, що секретар ради блокує сесії

У Запоріжжі ряд депутатів вимагає скликати позачергову сесію та жаліються, що секретар ради блокує сесії

38 депутатів Запорізької міськради підписали пропозицію щодо скликання позачергової сесії міськради на 24 квітня 2024 року.

Про це повідомляє 061.

Остання сесія Запорізької міськради проходила в кінці минулого року. Після цього депутати збиралися у березні на позачергову сесію, де розглядали всього декілька питань, ключовим з яких було внесення змін в Програму підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжя на 2024 рік.

Народні обранці наголошують на тому, що є необхідність невідкладного скликання сесії через наявність нагальних питань, що потребують невідкладного розгляду.

У своєму зверненні депутати наголошують на тому, що секретарем Запорізької міськради не було забезпечено скликання сесії, а тому більшість депутатів просить скликати сесію за власною ініціативою на 24 квітня.

«Секретар Запорізької міської ради блокує проведення сесій, через що неможливо оперативно втілювати необхідні для міста рішення. (…) Нам дивно, що на постійній основі блокуються засідання сесій Запорізької міської ради, що унеможливлює повноцінну роботу органу у прифронтовому місті. Місті, де рішення та допомога повинні прийматись оперативно та спрямовуватись на розвиток та підтримку людей. Замість цього ми отримуємо недовіру до секретаря та місцевого органу у 90%, постійні згадування Запоріжжя у ЗМІ як корумпованого та несамостійного міста та відтік населення, коли його підтримка як тилу, так необхідна військовим. Коли влада не виділяє відповідні кошти — гинуть не тільки люди, а й надії. Потрібне термінове перезавантаження та рух в одному напрямку з запорізькою громадою, військовими та всією країною», - прокоментувала цю ініціативу на своїй сторінці в Facebook депутатка Запорізької міської ради від "Слуги народу" Регіна Харченко.

Її колега з партії "Єднання" Сергій Ільченко також наголошує на тому, що вже три місяці з групою ініціативних депутатів не можуть досягти перегляду петиції про фінансування Збройних сил України з міського бюджету.

«Виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя, пан секретар не дає нам робити свою роботу та блокує намагання. Інколи, чесно, хочеться махнути рукою та закінчити депутатську діяльність. Через численні звернення містян та працівників бюджетної сфери, ситуація на місцях — катастрофічна. А коли хочеш змінити на краще, бо тобі в цьому місті жити, секретар блокує сесію ЗМР. На мою думку, вже давно настав час для змін. Бо нам потрібна людина, яка усвідомлює відповідальність на своїх плечах, і яка не тікає від обовʼязків, і яка дотримується регламенту Запорізької міської ради (який зобовʼязує провести сесію, якщо петиція набрала необхідну кількість голосів)», - написав Ільченко.

Новообрана голова фракції "Слуга Народа" у міськраді Інна Пенчук наголошує на тому, що сесія відбудеться обов'язково, правда без зазначення конкретної дати.

"Сесія відбудеться, і відбудеться обовʼязково, адже депутати мають приймати рішення на користь громади, виключно в межах та у спосіб, передбачені діючим законодавством та регламентом міськради. Фракція в Запорізькій міській раді невідкладно збереться для обговорення розповсюдженої ЗМІ інформації щодо, начебто, злочинів діючого секретаря, підготує запити в правоохоронні органи. Кандидат на посаду секретаря ЗМР буде висунутий фракцією не за результатами кулуарних перемовин, усних прохань, а через застосування справжніх демократичних процедур", - наголосила Інна Пенчук.

В місцевих ЗМІ до цього повідомлялося про те, що на найближчій сесії міськради може постати питання про переобрання посади секретаря міської ради, який наразі є також в.о. голови Запорізької міської ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сесія #Запорізька міська рада #розгляд питань #звернення #ініціатива #скликання #Куртєв
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...