• Головна
  • Секретар Запорізької міської ради заявляє про спроби політичного перевороту та просить президента створити військову адміністрацію
10:02, 24 квітня

Секретар Запорізької міської ради заявляє про спроби політичного перевороту та просить президента створити військову адміністрацію

Секретар Запорізької міської ради заявляє про спроби політичного перевороту та просить президента створити військову адміністрацію

Сьогодні, 24 квітня, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв на своїх сторінках в соцмережах оприлюднив звернення до президента України Володимира Зеленського. У зверненні він заявив про тиск з боку голови ЗОВА Івана Федорова, спроби здійснити політичний переворот у місті та пропонує утворити Запорізьку міську військову адміністрацію.

Куртєв інформує, що міська рада працювала безперебійно з вересня 2021 року, але наразі ситуація змінилась. 

«Наразі ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилася. Це пов’язано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування, так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя, складалась саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателітів ПП Опопблок – «Єднання», підконтрольного проросійському Новінському», - заявив Куртєв.

Секретар міської ради стверджує, що в місті намагаються здійснити політичний переворот. Зокрема, серед учасників цього «заколоту» називає депутатку міської ради Регіну Харченко, яка очолювала фракцію партію «Слуга Народу», але 22 квітня її відкликали с посади голови фракції.

«Окремо хочу відзначити, що депутати міської фракції партії «Слуга Народу» висловили недовіру колишній голові фракції Регіні Харченко, яка погодилася на пропозицію Івана Федорова взяти участь у заколоті та зайняти посаду секретаря міської ради».

Анатолій Куртєв звернувся до Володимира Зеленського з пропозицією створити Запорізьку міську військову адміністрацію:

«На виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану», прошу Вас розглянути пропозицію щодо утворення Запорізької міської військової адміністрації Запорізької області».

Як раніше писав 061, ряд депутатів міської ради вимагає скликати позачергову сесію та зявили, що секретар ради Анатолій Куртєв блокує сесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Анатолій Куртєв #Іван Федоров #сесія #міська рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...