• Головна
  • У Запоріжжі розпочали роботу над розробкою програми функціонування української мови
12:49, 5 травня

У Запоріжжі розпочали роботу над розробкою програми функціонування української мови

У Запоріжжі розпочали роботу над розробкою програми функціонування української мови

У Запоріжжі затвердили склад робочої групи з підготовки проєкту «Програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Запоріжжя на 2024-2030 роки»

Про це зазначається в розпорядженні в.о. міського голови, передає 061.

До цього Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зазначав про те, що в 12 обласних центрах України, включаючи Запоріжжя, дотепер не розробили програму розвитку та функціонування української мови як державної.

Уряд нещодавно схвалив розроблену МКІП Державну цільову національно-культурну програму забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Програма має бути спрямована не тільки на створення умов для подолання наслідків русифікації, а й на розвиток та використання державної мови в усіх сферах суспільного життя, включаючи інформаційні кампанії та інші заходи з промоції української мови.

В робочу групу, яка буде розробляти програму входить пані секретар міської ради Регіна Харченко, заступник міського голови з гуманітарних питань Сергій Білов, директорка департаменту освіти Юлія Погребняк, спеціалістка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Нестурук, юрисконсульти, посадовці, освітяни, громадські активісти.

Нагадаємо, що обласну програму затвердили на позачерговій сесії на початку 2022 року до повномасштабного вторгнення. Регіональна програма передбачає запровадження безкоштовних мовних курсів, збільшення кількості україномовної літератури в освітніх закладах, формування цілісного українськомовного інформаційно-культурного простору та багато іншого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#українська мова #освіта #інформаційні кампанії #вивчення #суспільне життя
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...